אבי נתן לביבה לי | הורים בכיף

אבי נתן לביבה לי

15/12/2014
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

לעומרי לא מפריע לאכול כל ימי החנוכה לביבות וסופגניות, אבל הוא מבין שלילדים שלנו צריכים לחשוב על מתכון בריא יותר, לכן הוא מכין לנו לביבות בננה מדליקות במיוחד

השמיים מתקדרים, הגשם התחיל לשטוף אותנו והגיעה השעה להפסיק לקרוא לחורף הזה סתיו. אנחנו כבר יוצאים עם מטריות ועם מגפיים, עוטפים את התינוקות שלנו במעילים (אולי גם הגיעה השעה להפסיק לקרוא להם תינוקות האמת) ועושים כמיטב יכולתנו להתחמק מהשפריצים של המכוניות בדרך אל הגן, טוב, לפחות מרביתנו. ואם כל אלו לא מספיקים, אז גם הנה, סוף סוף חנוכה בפתח.
חנוכה מאז ומעולם היה החג החביב עלי מבחינה קולינרית. אין בו את היומרנות המעושה של פסח או ראש השנה בה כל דודה מנסה לנצח עם המנה שלה. אין בו ניסיון לכבוש איזו פסגה בתחם מסויים כמו מוצרי החלב בשבועות, או הבשר של יום בעצמאות. מאוד פשוט כל הסיפור הקולינרי של חנוכה בסך הכל; קח גוש של משהו, זרוק לשמן הרותח, תהפוך פעם אחד ותוציא. עכשיו רק נשאר להחליט אם לשים על זה אבקת סוכר או לא. פשוט.

מאחר ואני אחד מאותם ברי מזל שבילו את מרבית חייהם בתת משקל (עד לא מזמן שקלתי 80 קילו שהתפרסו על פני מטר ותשעים ושישה סנטימטרים. מסתבר אגב שתאומים זה משמין), כל עניין הקלוריות בסופגניה מעולם לא הזיז לי במיוחד. היום, כשיש לי ילדים ואני צריך לחשוב גם עליהם, אני מוצא את עצמי במציאות חדשה בה אני נאלץ לאכול את הסופגניות שלי בשקט, פן יזנק עלי איזה ילד וינסה לחטוף דרכי איזו הרעלת סוכר.

את הפתרונות שלי לעצמי אני בהחלט מוצא, אבל מה איתם? איך עוברים את החג הזה עם כמה שפחות ג'יפה במערכות העיכול של הילדים? אין לזה תשובה בריאה כך שהחוכמה היא לנסות להפסיד כמה שפחות במשחק הזה. סופגניות למשל, אני מכין בבית. לא, הן לא יוצאות כמו הסופגניות של הדודה הזו שלכם שבטוחה שהיא יודעת להכין סופגניות (אבל לא מוכנה להשתמש בבצק שמרים), הן דווקא יוצאות ממש בסדר וכשאני מכין אותן, אני גם בשליטה על הגודל שלהם. שזה טוב מאחר ואני יכול לספק לילדים סופגנייה מעולה, אבל קטנה.

חוץ מזה, יש לי גם מתכון מנצח ללביבות, עם ממש מעט סוכר שילדים עפים עליו. כי הוא מגניב, אפשר להכין אותו עם הילדים והכי חשוב, הוא בטעמים! מתכון, ברור שמתכון נו. הנה:
לביבות בננה מטורפות

מצרכים:

• 2 גביעי שטוזים בננה (גם וניל זו אופציה נהדרת)
• 3 כפות קמח
• חצי שקית אבקת אפיה
• ביצה
• ספריי שמן (או ממש מעט שמן)
• כן, זהו, לא שכחתי את הסוכר, פשוט לא צריך.

הוראות הכנה:

• מערבבים את כל המרכיבים פרט לספריי השמן (אני יודע שלא הייתם שמים אותו גם אם לא הייתי אומר, אבל אתם מבינים שאני חייב נכון?), בקערה קטנה עד לקבלת בלילה אחידה.
• נותנים לבלילה לעמוד 5-10 דקות. אל תדלגו על השלב הזה.
• בינתיים, חממו מחבת על הלהבה השנייה בגודלה (זה אומר לא הכי קטנה אלא זו שמעט יותר גדולה ממנה), כאשר היא בוערת בחצי מהעוצמה.
• רססו את המחבת בספריי השמן או הברישו מעט שמן במברשת על המחבת החמה. כמה שפחות שמן. הלביבה הזו סופגת אותו כמו ספוג וזה לא מוסיף לטעם.
• הניחו כף מלאה מהבלילה על גבי המחבת החמה ושטחו אותו קלות. חזרו על כך עד שנגמר המקום במחבת.
• הפכו את הלביבה כאשר שוליה מזהיבים. שימו לב שלצד השני יקח רק את מחצית הזמן להיות מוכן, שלא ישרפו לכם.
• זלילה מהנה!

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


3 − = 2

יש לעשות את הפעולת חשבון