בדוק! 5 מרקים טעימים ובריאים שילדים אוהבים! | הורים בכיף

בדוק! 5 מרקים טעימים ובריאים שילדים אוהבים!

את יודעת מה אכלת עכשיו? אני שואלת את תם בת ה-6, אחרי שסיימה את מרק האפונה. ואחרי תשובתה הבנאלית, אני אומרת "בטטה!" "מהההה?" היא המומה. "קישואים", אני מוסיפה והיא מחזירה לי "בעעעע". "בצל!" אני ממשיכה, "אני לא מאמינה", היא מחזירה לי. לשעון החורף יש סיבה טובה אחת (ובזה זה נגמר) מבחינתי: פתיחת עונת המרקים. ואיזה כיף שסופסוף אפשר להאכיל גם את הסרבנים הגדולים, בירקות וקטניות שהאחים הקטנטנים שלהם עדיין זורמים איתם בכיף. אצלי בבית נעשו המון נסיונות עם מרקים, רק את החמישה האלה הילדים אוהבים. אבל ממש!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. מרק אפונה

מרק הבית שלנו – הפייבוריט של הילדים ועליו נכתבה ההקדמה. אני תמיד מכינה כמות כפולה מראש וגם זה נגמר ביומיים (ואנחנו כולה 2 הורים ו-2 קטנטנים, כן?) והקרדיט לליה שומרון. מאדים שני בצלים חתוכים בסיר עם מלח, מוסיפים בטטה חתוכה, כוס אפונה ומים. מרתיחים, מוסיפים 2 קישואים, כף שיבולת שועל וכפית כורכום. 45 דקות בישול אחרי הרתיחה, טוחנים ולבריאות! הנה המתכון המלא.

מרק

קרדיט: אפיק גבאי, מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"

2. מרק כתום

תודה לאמא שלי (שהביאה אותי עד הלום ו)על המתכון: בסיר גדול מטגנים 3 בצלים גדולים חתוכים גס עד שהם מזהיבים. מוסיפים שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, 4 שיני שום, 2 בטטות, 5 גזרים ודלורית (הכל חתוך כמובן) ואז מים שיכסו הכל. מרתיחים, מוסיפים קצת מלח ופלפל ו-2 כפיות כורכום. מנמיכים את האש ל-40-30 דקות של בישול ואחרי שקצת מתקרר טוחנים עם בלנדר מוט.

מרק

3.מרק קישואים

הנה עוד מתכון מוצלח מבית אמא: מטגנים בסיר בצל גדול ו-7 שיני שום קצוצות בשמן זית, עד שמזהיבים. מוסיפים 5-4 קישואים פרוסים ותפוח אדמה אחד מקולף וחתוך. ממלאים מים שמכסים את הירקות ואם המרק למבוגרים אפשר להוסיף גם חופן שמיר (את הילדים שלי זה לא עבר). מנמיכים את האש אחרי הרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שהכל מתרכך. טוחנים עם בלנדר מוט.

מרק

4. מרק מינסטרונה

וזה המרק שהכי אהבתי בתור ילדה: קוצצים 3 בצלים גדולים וראש שום מקולף וחתוך, מאדים בשמן. מוסיפים קוביות משורש פטרוזיליה וסלרי, 2 קישואים, 2 גזרים, 2 קופסאות שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות, קופסת שימורי עגבניות מרוסקות. מכסים במים, מרתיחים, מוסיפים קצת מלח פלפל ו-2 כפיות פפריקה אדומה. מרגע הרתיחה 3/4 שעה של בישול על אש נמוכה יותר. ב-5 דקות האחרונות מוסיפים 1/3 חבילת פסטה שהוכנה מראש.

מרק

5. עדשים

את המרק הזה ההורים אוכלים כמו שהוא נראה בתמונה. לילדים אני שמה בכלי נפרד וטוחנת עם בלנדר מוט. כ-ו-ל-ם מרוצים! מטגנים בסיר בצל קצוץ ואח"כ 3 גזרים חתוכים. מוסיפים 4-5 שיני שום כתושות, כפית וחצי כמון, כפית פפריקה, חצי כפית מלח. מוסיפים 2 עגבניות חתוכות, כוס עדשים ירוקות וכוס עדשים חומות (שנשטפו ואם יש זמן: הושרו מבעוד מועד) ו-  5 כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ל-40-30 דקות, עד שהעדשים רכות. בדקות האחרונות של הבישול מוסיפים לסיר 150 גרם תרד. וכל זה בהשראת המתכון מכאן.

מרק

קרדיט: thegardengrazer

 

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


+ 3 = 12

יש לעשות את הפעולת חשבון