גרנולה ביתית: מתכון מנצח ו-6 טיפים להכנה מהנה עם הילדים | הורים בכיף

גרנולה ביתית: מתכון מנצח ו-6 טיפים להכנה מהנה עם הילדים

לא תאמינו כמה קל ופשוט, להכין גרנולה מהממת ובריאה בבית. בחיי, אני כבר לא קונה גרנולה שנים. אמנם ברגע שהקטנטנים רוצים להצטרף, ההכנה טיפה מתארכת, אבל מצד שני, היא הופכת לפעילות משותפת כיפית במיוחד. בניגוד להכנה לבד שבה זורקים הכל לקערה, מערבבים ולתנור, כשהילדים מעורבים צריך להיות מוכנים מראש לכל התרחישים. ככה עושים את זה:

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

 

לא תאמינו כמה קל ופשוט, להכין גרנולה מהממת ובריאה בבית. בחיי, אני כבר לא קונה גרנולה שנים. אמנם ברגע שהקטנטנים רוצים להצטרף, ההכנה טיפה מתארכת, אבל מצד שני, היא הופכת לפעילות משותפת כיפית במיוחד. בניגוד להכנה לבד שבה זורקים הכל לקערה, מערבבים ולתנור, כשהילדים מעורבים צריך להיות מוכנים מראש לכל התרחישים. ככה עושים את זה.

1. להגדיר את שטח האש

אפשר להכין על השיש ולתת להם לעמוד על כסאות קטנים, או להושיב אחד מהם על השיש – בכל מקרה כדאי שיהיו בהישג יד מטאטא קטן ויעה. בסיום ההכנות, ורגע לפני שהקטנטנים עוזבים את המטבח ומפזרים את השמחה בבית, מנערים גם אותם ומטאטאים כמה שאפשר. חלופה אחרת היא לפרוס שמיכת פיקניק על רצפת המטבח, לשים עליה את הכלים והמצרכים, ובסיום פשוט לנער את כל מה שהתפזר מהחלון!

Mix

2. כלים נוחים

תשתמשו בכאלה  מפלסטיק. שאחר כך לא תצטערו על משהו שנשבר. קערה, כוסות (רצוי כוס מדידה) ואפשר גם כפית למדידת תבלינים. אחרי כמה נסיונות תוכלו כבר לתת להם לשפוך את התבלינים ישירות מהמיכלים.

Glass

3. הכנה מראש

חוששים שגרעינים קטנטנים יתפזרו על הרצפה? (ניסיתי. פחות כיף!) הקטנטנים עלולים לחטוף אגוזים שמסוכן להם לאכול מבלי שתרגישו? תעשו חשיבה והכנה מראש.  אצלי למשל אין סכנת חטיפה, אבל את הזרעונים והגרעינים אני מכינה מבעוד מועד. מודדת כוס ושמה בצד בשקית. אחר כך נותנת להם לשפוך, בהשגחה מלאה.

Seeds

4. שווה בשווה

כל אחד מהילדים מקבל את ההזדמנות לשפוך כל אחד מהרכיבים. זו לא טרחנות. שמעו מאחת שעברה סשן ארוך של צרחות ובכי אחרי שרק אחד מהילדים הכניס את אגוזי הקשיו לקערה.

Nuts

5. לתת לטעום

מה? כשהייתם קטנים, לא תקעתם אצבע בעיסה הלא מוכנה של עוגת השוקולד של אמא? אז זה אפילו בריא יותר. כמובן שלקטנטנים לא נותנים אגוזים, ואצלי הם נהנים לטעום מהסילאן כמובן, אבל אפילו מהקוואקר.

Taste

6. לשלב עם מאכל שאוהבים

מעדן, סלט פירות עם טחינה וסילאן או גלידה. הגרנולה סופר בריאה אבל אף פעם לא הולכת לבד.

shtuz3 shtuz shtuz2 shtuz4

והנה המתכון שממלא 3 צנצנות גדולות של גרנולה משובחת:

רכיבים:

5 כוסות קוואקר עבה

כוס קוואקר דק

כוס וחצי גרעינים ואגוזים שאוהבים (אני שמה כוס של שומשום, פשתן, חמניה, דלעת. ועוד חצי כוס עד כוס, של פיסטוק קלוף, קשיו, שקדים, אגוזי לוז ואגוזי מלך)

חצי כוס סילאן

תבלינים שאוהבים (אני שמה שתי כפיות של קינמון, חצי כפית ציפורן וחצי כפית הל. אם אין ציפורן אז מוסקט)

חצי כוס פירות יבשים שאוהבים (אני שמה צימוקים וחמוציות)

 

הכנה:

מערבבים טוב טוב את כל הרכיבים בקערה, אני משאירה את האגוזים הגדולים (קשיו, שקדים, לוז, מלך) שלמים בכוונה, כדי שיהיה אפשר לראות בבירור ולהוציא במידת הצורך (לאפרוחים קטנטנים). מכניסים לתנור ל20-30 דקות ב-170 מעלות (חשוב! בפעם הראשונה תהיו במעקב צמוד כדי לגלות מה היכולת של התנור שלכם וכמה דקות בדיוק צריך), מערבבים פעם פעמיים במהלך הזמן הזה, כדי שהכל יהיה אפוי כמו שצריך. מוציאים מהתנור ואחרי רבע שעה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. זהו.

 

 

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


4 − = 1

יש לעשות את הפעולת חשבון