הכינו עם הילדים עוגה מעולה וכשרה לפסח | הורים בכיף

הכינו עם הילדים עוגה מעולה וכשרה לפסח

02/04/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

לבשל עם ילדים יכול להיות כיף, מעשיר, מעניין ויופי של חוויה משותפת, אבל דבר אחד זה לא: יעיל. אז איך עושים את זה?

כולנו חטאנו פה ושם בחלומות ופנטזיות על ההורים שנהיה, עוד לפני שנולדו לנו ילדים. אני, שגדלתי אצל אימא מבשלת ואופה, שמקציפה חלבונים ומרדדת בסיסי בצק עוד לפני הקפה של הבוקר, תמיד ידעתי שאהיה אימא שמבשלת עם הילדים שלה. חשבתי שהם יאהבו את זה, יתחננו לזכות להכין איתי עוגיות (וללקק את הקערה) ועל הדרך גם ילמדו לבשל, אחד מכישורי החיים החשובים ביותר. מאוחר יותר, כמו שקורה בדרך כלל במפגש בין חלום למציאות, גיליתי שיש ילדים שאין דבר שהם אוהבים יותר מלעזור במטבח, יש ילדים שאוהבים רק את התוצאה ויש ילדים שלא אוהבים לא את זה ולא את זה. אני אישית זכיתי בילד אחד שלא אוהב לא לבשל ולא לאכול וילד אחד שנהנה מכל דבר שקשור במטבח. בשבילו, אין דרך משמחת יותר לבלות שעה פנויה מאשר לשבור ביצים, לנפות קמח ולבחוש תערובת. הוא מסתובב מסביב לתנור בעיניים מבריקות ומבקש כל רגע להציץ פנימה כדי לראות "אם כבר מוכן".
עכשיו, בואו נאמר את האמת. לבשל עם ילדים יכול להיות כיף, מעשיר, מעניין ויופי של חוויה משותפת, אבל דבר אחד זה לא: יעיל. כשאני מגיעה הביתה עייפה וצריכה להכין תוך עשרים דקות ארוחת ערב ועוגה לגן, נוכחות של הילדים במטבח היא מטרד. בדיוק בגלל זה, אני דואגת להזמין אותם להצטרף לבישול בכל פעם שיש אפשרות, כשהזמן לא קצר ואפשר להתעכב בהפרדת הביצים, בבחישה ובהנאה המשותפת. לעוגה הכשרה לפסח שהמתכון שלה מצורף למטה יש הרבה יתרונות בכלל ויתרונות להכנה עם ילדים בפרט: היא גם טעימה, גם קלה להכנה, גם כוללת הרבה שלבים שילד יכול לעשות כמעט בעצמו כמו ערבוב, שבירת ביצים וניפוי, וגם יש לה קרם שאפשר ללקק את השאריות שלו מהמרית אחרי ההכנה. אה, והיא גם כשרה לפסח.

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מצרכים:

150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס מים רותחים (מהקומקום(
¼1 כוסות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח מצה לעוגות (קמח מצה דק(
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
לעיטור (לא הכרחי): סוכריות קטנות צבעוניות, קוקוס טחון, אגוזים קצוצים או פירורי שוקולד

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
2. שמים את קוביות החמאה ואת קוביות השוקולד בקערת ערבוב גדולה, ויוצקים עליהן את המים הרותחים – מקפידים שכל הקוביות יהיו שקועות במים. משהים 5 דקות, כדי להניח לשוקולד ולחמאה להתמוסס בחום המים. מערבבים את תכולת הקערה במטרף לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקקאו וממשיכים לטרוף עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה. מורידים חצי כוס מהתערובת לכלי נפרד ושומרים לציפוי העוגה.
3. מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד – אחת בכל פעם – וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל.
4. מנפים יחד לתוך הקערה קמח מצה, אבקת אפייה ומלח, וטורפים היטב – מפסיקים לטרוף ברגע שהתערובת אחידה ואין יותר גושי קמח (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה).
5. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי.
6. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים את התבנית על רשת מתכת או על משטח מבודד. מערבבים את הקרם השמור ויוצקים על העוגה החמה. משהים לצינון ולספיגה. מעטרים בעיטור הרצוי. שומרים מחוץ למקרר (כמו כל עוגות השוקולד, העוגה מתקשה בקירור(.

המתכון של דנית סולומון, נלקח מאתר השף הלבן. http://www.chef-lavan.co.il/item/11457

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


4 − = 2

יש לעשות את הפעולת חשבון