זה מגניב, זה טעים והפתעה! זה מופחת סוכר | הורים בכיף

זה מגניב, זה טעים והפתעה! זה מופחת סוכר

21/05/2014
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

אני מאוד אוהב אוכל, מאוד אוהב לאכול אותו, לגלגל אותו בפה, להרגיש את המרקמים השונים על הלשון ובין השיניים. אבל יותר מלאהוב לאכול, אני אוהב לבשל. המטבח בשבילי הוא אי של שקט, מקום ליצור בו דברים חדשים, כמו סטודיו אולי. בישול בשבילי זה סוג של אומנות, לחבר את כל הצבעים ביחד ולגלות בסוף אם התמונה שבפה יצאה בדיוק כמו שהתכוונת. אני חושב שהתחושה הזו לא זרה להרבה אנשים, כלומר, אני מניח שאני לא היחיד שמרגיש ככה, במיוחד לאור אינפלציית תוכניות הבישול בטלוויזיה. לכן אני גם מניח שכל מי שמתחבר לתפיסה הזו גם יודע בדיוק איך זה מרגיש כשהילד שלך משלב ביחד שלוש מילים מופלאות – "אבא, זה טעים".

בשביל מישהו שהמטבח הוא מגרש המשחקים שלו, הגבלות תזונתיות שסוגרות תחומי מזון שלמים זה מבאס בערך כמו לגלות שהרכבת הרים סגורה לצורך שיפוצים. אני בוחר לנסות להסתכל על זה כאתגר, מנסה להבין איך אני מייצר אוכל טעים למרות ואז, מגרש המשחקים הופך להיות אתגרי, וזה מגניב.

אני לא טיפוס שגדל לתוך מטבח בריא. רגע, שניה, לא בריא זה בלשון המעטה. אני קיבוצניק. המשמעות הקולינרית של זה היא בערך כמו לגדול בחדר אוכל צבאי, קשה להגיד שבריאות זה חלק ממערכת הערכים. בדיוק בגלל זה אני צריך את הדחיפה הזו שהחיים מעניקים לי מידי פעם בכדי לחזור למסלול. הדחיפה האחרונה שקיבלתי הייתה במסגרת הרצאה של תוכנית המצפן התזונתי של תנובה. שם נפקחו לי העיניים לגבי כמויות הסוכר והמלח שאנחנו צורכים. מסתבר שיש סוכר ומלח בכל דבר, חוץ ממים. לצערי זה לא ריאלי לחיות על מים, אז נאלצתי לחשוב על תוכנית חלופית.

התחלתי להסתכל על התוויות של המוצרים בסופר וחטפתי חום. הדברים שאתה מגלה כשאתה קורא תוויות של מוצרי מזון מטרידים יותר אפילו מלראות חדשות. פתאום אתה ער לכל הלוקשים שמנסים להאכיל אותך כל החיים, תרתי משמע. ואז מתחילה הבחירה האמיתית – להמשיך עם המותג הקבוע שלך או לצאת מהקופסא אל האלטרנטיבה הבריאה יותר. עם עיניים פקוחות, כבר אין ברירה.

אז אם הגענו עד כאן, הרשו לי לתת לכם כמה טיפים שגיליתי ויכולים לעזור בכל הסיפור הזה של בישול בריא יותר:

1. אתם יכולים להפחית מיידית לפחות בשליש את כמות הסוכר מכל דבר שאתם אופים. לפעמים גם בחצי. נשבע לכם.
2. כנ"ל לגבי השמן.
3. ותרו על כל האבקות למיניהם, הפתעה! למרק ירקות יהיה טעם של ירקות גם בלי אבקת מרק ירקות.
4. אוכל מגניב הוא אוטומטית טעים יותר, אפילו אם הוא מתוק פחות.
5. אוכל אסתטי מגביר מיידית את הרצון לאכול אותו, שוב, בלי שום קורלציה לטעם.
6. אם תנסו, תתרגלו.
7. אם תבחרו במוצרי בסיס בריאים יותר, גם המזון הסופי יהיה בריא יותר.

חשוב להדגיש אגב, שבכל הנוגע לקינוחים "בריא" הוא מונח יחסי. אין לי ספק בכלל שבלי שוקולד או סוכר יהיה אפילו יותר בריא, אבל לא מוכן לוותר לחלוטין. לא בשבילי וגם לא עבור הילדים שלי. מה שאני כן מנסה לעשות זה למצוא את האמצע, את האלטרנטיבה השפויה שמאפשרת את ה"בריאות" המקסימלית שאני מסוגל לייצר עבורם בתוך המסגרת של קינוחים מתוקים.

ואם כבר הגענו עד כאן, אני לא נותן לכם ללכת לשום מקום בלי בלי וראיציות קצת יותר בריאות שלי, לפי הטיפים למעלה למתכונים שאהבתי, אז תוציאו את הקופי פייסט שלכם ונתחיל –
עוגת גבינה פירורים עם טוויסט –
מרכיבים:
250 גר' ביסקוויטים מרוסקים
4 גביעי שטוזים בננה מופחת סוכר (במקור – 500 גר' גבינה לבנה 9 אחוז)
חפיסת פודינג וניל
4 כפות סוכר (במקור – חצי כוס)
100 גר' חמאה (במקור – 200 גר')

אופן הכנה:
• ממיסים את החמאה בסיר או במיקרו, שופכים על פירורי הביסקוויטים ומערבבים טוב טוב.
• שמים שליש מכמות הביסקוויטים בצד ואת השאר משטחים בתחתיתה של תבנית "26 כך שפירורי הביסקוויט יהיו התחתית של העוגה.
• מערבבים בסדר הזה את השטוזים עם הסוכר, מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד היטמעות.
• שופכים הכל לתבנית ומפזרים למעלה את פירורי הביסקוויט שהותרנו בצד.
• נפרדים מהעוגה ושולחים לקירור לכמה שעות. כשתפגשו שוב היא תהיה מוכנה לאכילה (וגם אז כנראה שלא תבלו במחיצתה זמן רב מידי כי סביר שתחוסל מיד…)

קינוח בננה אישי היסטרי
מרכיבים:
2 בננות
חמישית מיכל שמנת מתוקה להקצפה (חמישית = 40 מ"ל שמנת)
מעט בוטנים גרוסים (במקום בוטנים מסוכרים)
חצי כפית דבש (במקום סוכר לבן)

הוראות הכנה:
פורסים את הבננה ומניחים יפה על צלחת הגשה
מקציפים את השמנת לקצפת קשיחה ומסדרים על הבננה.
מפזרים בוטנים
מזליפים את הדבש
מניחים על השולחן ומתרחקים לפני שמקבלים ביס ביד מילד תועה.

דרגו את הכתבה:

10 תגובות לזה מגניב, זה טעים והפתעה! זה מופחת סוכר

  1. ההקדמה שלך על עצמך משכנעת והעצות הכלליות על הפחתת סוכר ושימוש בחומרי גלם 'אמיתיים' גם היא טובה אבל מה בריא במתכונים? גם גבינה, גם סוכר ם ביסקוויטים מקמח לבן . אם היית נותן תחליפים בריאים, כלומר מדגים על המתכון שלך איך משדרגים לו את הבריאותיות אז היה טעם לכל זה..

  2. מה זה בריאות העוגה הזאת! קינואה זה טיגון בשמן מנועים לידה.

  3. מה עם החמאה שכחתם? אבל צודק כל האבקות גורמות לכך שלא נרגיש את הטעם האמיתי
    של מה שאנחנו אוכלים.

  4. בריא זה לא.

  5. נתחיל בזה שברגע שיש סוכר זה כבר אינו בריא. בוודאי פחות מזיק כשמפחיתים את כמות הסוכר.
    ולגבי עוגת הגבינה:
    לא כתוב ברשימת המרכיבים מים וג'לטין! ואילו באופן ההכנה מוזכרים מים וג'לטין?!
    לא כתוב מהי כמות פודינג הווניל. שקית שלמה? ?
    בבקשה בדקו את המתכון ופרסמו רק אחרי בדיקה.

  6. בעוגת גבינה לא ציינתם במרכיבים כמה מים וכמה ג'לטין
    חבל!!!

  7. לא ציינתם כמה מים וג'לטין

  8. וואווווווווווווווווווווווווווווווווווווו מדהים

  9. ואוווווווווווווווווווווווו מדהים

  10. מדוע אין תשובה לשאלות הג׳לטין לא מוזכר ברכיבים .
    נשאלו מספר שאלות בנושא זה ואין מענה,,,,,,,,,,,,

השאירו תגובה


4 − = 3

יש לעשות את הפעולת חשבון