חטיפים בריאים? יש דבר כזה! | הורים בכיף

חטיפים בריאים? יש דבר כזה!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

תינוק אוכל

המילה חטיפים מתקשרת עם מזון שמן, עמוס במלח או בסוכר. ובכן, חטיפים לא חייבים להיות מזיקים: הם יכולים להיות בריאים ומזינים, אם יודעים מה לבחור
חטיפים, כשמם כן הם: מזון שנאכל בחטף, שאפשר לאכול בעמידה או תוך כדי פעילות, בניגוד לארוחה הנאכלת בישיבה ליד השולחן בצורה מסודרת. מתכוונים בדרך כלל לאותם נשנושים מלוחים בשקיות, או לחילופין לוופלים מצופים או כל ממתק שוקולדי אחר. רוב ההורים נכנעים לילדים ומאפשרים חטיפים בעיקר ביציאה מהבית או כארוחות ביניים. האם אפשר לתת להם משהו בריא יותר ומזיק פחות?

ורד יפה חאיק, דיאטנית קלינית, מסבירה: "לא כדאי להיבהל מהשם חטיפים כיוון שחטיפים הם שם כולל לכל מה שנחטף שלא בזמני הארוחה. אפשר לתת לילדים חטיפים בריאים ומזינים, אפשר אפילו להכין לבד, במהירות וללא טרחה שכרוכה באפיה או בבישול".

אילו חטיפים ניתן להכין לילדים?
• פירות חתוכים בצורות: חותכים את הפירות בעזרת חותכני עוגיות, לצורות מדליקות כמו כוכבים ולבבות.
• פירות קפואים: מכניסים למקפיא למספר שעות בננות או ענבים (זהירות ענבים מסוכנים לילדים צעירים). כשהם קפואים, מרקם הפירות משתנה והם הופכים למעין קרטיבים בריאים שילדים אוהבים, בעיקר בקיץ.
• ירקות חתוכים: חותכים את הירקות בצורת מקלות ומגישים עם מטבלים כמו טחינה, ממרח אבוקדו, גבינות למריחה, פסטו או ממרח זיתים.
• גלידה ביתית: מקפיאים גביעי יופלה שטוזים, אליהם מכניסים כפית חד פעמית, כמקל.
• כדורי תמרים ופירות יבשים: טוחנים תמרים, צימוקים ואפילו אגוזים במעבד מזון. מגלגלים את העיסה לכדורים וטובלים בשבבי קוקוס. התוצאה דומה לכדורי שוקולד, אבל מזינים ובריאים יותר.

דרגו את הכתבה:

תגובה אחת ל חטיפים בריאים? יש דבר כזה!

  1. הכל נהדר ומבורך למעט ההמלצה על שטוזים.
    בשטוזים יש קודם כל סוכר, ולא מעט. וממש לא מפריע לי הקלוריות אלא הנזק שהסוכר גורם לגוף ומעגל הקסמים השלילי שהוא יוצר אצל ילדים (ומבוגרים): ברגע שנחשפים לסוכר מעדיפים אותו על פני פירות וכל דבר אחר כמעט, לכן עדיף לדחות את החשיפה לסוכר כמה שאפשר כדי שילדים ילמדו להכיר ולאהוב אוכל בריא וכדי שזה יהיה חלק משגרת חייהם.
    כמו כן, אם מסתכלים על המרכיבים של כל "מעדן" חלב תמיד תראו חומרים בלתי מזוהים שלא עושים עימנו חסד.
    במקרה זה E333iii שהם קוראים לו סידן. למעשה זה חומר כימי שמופק מחומצת לימון (שאין לה שום קשר ללימון אגב) ולמיטב זכרוני קראתי שקושרים את החומר הזה עם כאבי בטן.

השאירו תגובה


4 + 3 =

יש לעשות את הפעולת חשבון