כל מה שאתם צריכים לדעת על ארוחה בים עם הקטנטנים | הורים בכיף

כל מה שאתם צריכים לדעת על ארוחה בים עם הקטנטנים

26/05/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

לכבוד בוא הקיץ עמרי מראה כיצד לארגן ארוחה מושלמת עם הקטנטנים בים

הנה מתקרב שוב הקיץ ועימו החום הכבד של שעות אחר הצהריים המוקדמות ושעות הערביים המאוחרות יחסית המובילות לשעות השכבה מאוחרות יחסית, לפחות בהשוואה לחורף. בשנים הקודמות עם הילדים גיליתי שתמיד בתחילת הקיץ החום משאיר אותי בפנים, במזגן, עד שאני (או יותר נכון, כולנו) מחרפן. במהלך השנים פיתחנו לעצמנו ריטואל כמעט קבוע לאחרי צהריים כיפיים, עם שלושה ילדים קטנים, המאפשר לנו לחזור הביתה בתום הפעילות כשכולם שמחים, מרוצים והכי חשוב – במרחק מקלחת אחת בלבד מהמיטה. ים.

לטובת העניין דרושה מעט הכנה מוקדמת ונוכחות של שני ההורים (לפחות במקרה שלנו), או לחילופין יציאה עם פחות ילדים מתחת לגיל 3. באיזה שהוא ששלב גיבשנו לעצמנו תיק פעילות העומד מוכן ומוזמן ליציאה היומית, פרט לפרודוקטים המתכלים שצריך למלא בכל פעם מחדש. מיד נגיע גם לזה.

מה בתיק:
קרם שיזוף
מחצלת גדולה
דליים וכלי חפירה
כובעים
בגדים יבשים בחירום
חיתולי בגד ים
מכוניות צעצוע. (זה הקטע אצלנו. אצלכם בטח משהו אחר)

מה ממלאים בכל פעם מחדש:
מים
מגבות
ארוחת ערב

את הטריק של לקח איתנו את ארוחת הערב לקח לנו זמן ללמוד. בדרך כלל היינו מביאים כל מיני פירות חתוכים וכאלה ואז מגיעים הביתה, מקלחים, מנקים, מטאטאים את הבית מכל החול ורק אז מכינים להם ארוחת ערב ומושיבים אותם לאכול מה שהיא לכך שהיום נגמר הרבה יותר מאוחר משתכננו. עד שנפל האסימון (הברור), על "אם כבר אוכלים פירות, למה לא ללכת על הכל??". למרות שזה קצת מוזר לעמוד ולהכין ארוחת ערב שתאכל בשש, בשעה שלוש, לאט לאט זה נהיה הרגל ומפה לשם, רקחנו את ארוחת הערב המושלמת לים, עבור הילדים שלנו.

הדגשים על ארוחת ערב בים הם פשוטים – ראשית, שתהיה מאוזנת. שנית שיהיה טעים גם אחרי שעמד כמה שעות בצידנית, או שלא יתקלקל אם נשאר מחוץ לצידנית. זה הולך ככה.
כריכוני טוסט:

• לוקחים לחם מכל סוג שהוא (לחם אחיד עובד מעולה וגם שיפון רוסי) וחותכים את הקשה.
• מכינים כריך לכל דבר מכל מה שנראה לכם שיכול לעבוד כטוסט (נגיד גבנ"ץ, קטשופ וזיתים) עם טוויסט אחד – משאירים חצי סנטימטר נקי מכל צד בהיקף הטוסט.
• בעזרת מערוך עוברים בעדנות על הכריך ומשטחים אותו עד שמגיע לעובי של פרוסת לחם אחת.
• באמצעות האצבעות צובטים את היקף הטוסט טוב טוב עד שסגור לגמרי כמו שצריך מכל הכיוונים.
• מכניסים לטוסטר (מהסוג הקופץ) עד שהטוסט מוכן. והרי לכם, טוסט ממולא!
• נותנים לו להתקרר ומכניסים לשקית.

שיפודוני פסטה:

כדי לעשות את העניינים מעניינים, וגם כדי לפשט את כל עניין הרוטב והלכלוך.
• מבשלים פסטה מסוג פנה.
• נועצים אותה בזו אחר זו על שיפודים קצרים
• עורמים בקופסא.
• יוצקים מעל מעט רוטב שיגיע לכל הפסטה.

שיפודי סלט:

אותו רעיון כמו הפסטה, להצליח להלהיב אותם על ירקות, תוך כדי מניעת אכילת החול באופן מירבי.
• משפדים על שיפודים קצרים ירקות (אם עגבניה, אז שרי).
• עורמים בקופסא.
• יוצקים שמן זית.
• מניחים בקופסא שקית קטנה עם מעט מלח לפיזור במקום.

קינוח:

מעדן או משקה יופלה שמגיע איתנו בצידנית עם האוכל. סוגר את פינה גם על חלבון חלבי וגם על הצורך בקינוח. לא לשכוח כפיות או קשיות!

בתאבון!!

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


− 1 = 2

יש לעשות את הפעולת חשבון