כשהוא התאהב באמת, במרק | הורים בכיף

כשהוא התאהב באמת, במרק

12/01/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

ילד אוכל מרק

מדהים, אבל הקטנטן של חמוטל התאהב עוד לפני גיל שנה במרק ומאז האהבה רק הלכה וגדלה

כשהקטן היה ממש קטנטן, הוא התאהב יום אחד. זאת הייתה אהבה גדולה, גורפת, חסרת גבולות. התאהבות מהסרטים. לא היה שום דבר שהוא לא הסכים לעשות, הקטנטן, כדי לזכות בדבר שהוא אהב כל כך, ובימים שבהם זה לא הסתדר הוא היה תולה בי מבט עצוב ומאשים וממלמל בצער "מ-אק! מ-אק!"

כן, כן. בזמן שהורים אחרים מתווכחים ביניהם אם הילד אמר קודם "אימא" או "אבא", המילה הראשונה של הקטנטן שלי הייתה מרק. ואני לא מדברת על מחית טחונה של "כל מה שהאחות מטיפת חלב אמרה שילד צריך לטעום אז זרקנו לתוך הסיר ומקסימום הוספנו קצת מלח ומעכנו". הו לא. הקטנטן שלי אהב מרק ירקות של גדולים.

לא שזאת הייתה אהבה מושלמת. מדי פעם הוא היה מנסה להתחכם, להשיג לעצמו יותר כפיות עם גזר ופחות כפיות עם סלרי, אבל בבסיס, הוא היה מאוהב וכמו אנשים מאוהבים בכל הגילאים, הסכים להשלים עם חסרונות קלים (במקרה שלו – סלרי) כדי לזכות במכלול כולו.

השנים עברו, והקטנטן נהיה פשוט "הקטן". הוא למד לאכול עוד דברים, הוריד מהתפריט כמה וכמה דברים אחרים, ועדיין העיניים שלו מבריקות בכל פעם שמבשרים לו שהיום אוכלים מרק. ואם זו לא סיבה טובה להשוויץ במרק הירקות שסבתא לימדה אותי להכין, אני לא יודעת מה זו סיבה טובה באמת.

מרק הירקות של הקטן

מרכיבים:
1 בצל חתוך
2 שיני שום פרוסות דק
2 גזרים
תפוח אדמה
קישוא
כמה פרחי כרובית
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי וקצת מהגבעולים
2-3 עלי כרוב חתוכים דק
קצת שעועית מקופסה (אופציונאלי)
מעט גריסים

הכנה:
קולפים וחותכים את כל הירקות.

מטגנים בסיר את הבצל, השום, הגזר החתוך וקוביות תפוחי אדמה.

כשהבצל מזהיב, מוסיפים כף קמח ומערבבים כחצי דקה עד שהוא נספג.

מוסיפים מים, את שאר הירקות, את השעועית ואת הגריסים. מתבלים במעט מלח, פלפל, כפית (או קצת יותר) סוכר ומי שמעוניין יכול להוסיף גם חצי כף אבקת מרק/ציר מרק עוף/

מביאים לרתיחה ואחד כך מבשלים על אש קטנה שעה, שעתיים או שלוש. קסמו של המרק האהוב הוא בזמן הכנה ארוך במיוחד, וככל שהוא מתבשל זמן רב יותר כך הוא טעים יותר.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


− 4 = 1

יש לעשות את הפעולת חשבון