לאכול תוך כדי תנועה | הורים בכיף

לאכול תוך כדי תנועה

20/01/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

עמרי גילה שמשום מה הילדים שלו אוכלים תוך כדי הליכה והוא מגלה לנו איך ניתן להתחמק מזה

לתינוקות שלי יש קטע. הם אוהבים אוכל, אמנם כל אחד מהם אוהב אוכל אחר, אבל הם אוהבים אוכל. יחד עם זאת, יש להם קטע. אני לא יכול להתלונן ולהגיד שהם אוכלים שלא לשביעות רצוני. סך הכל הם אוכלים (שזה כבר טוב), ולא רק שהם אוכלים הם גם אוכלים די מסודר ובריא. רוב האוכל שהם מקבלים מורכב ממוצרי יסוד או מוצרי שהוכנו בבית. הם אוכלים מעט מאוד חטיפים באופן יחסי ועד היום הם לא מראים התלהבות גדולה משוקולד (כן, אם הם לא היו דומים לי הייתי הולך לבדוק למי שהם שייכים באמת).
אז מה הקטע? הם אוכלים תוך כדי תנועה. לא יודע איך זה קרה, אולי בגלל שתינוק מספר אחד לא מסוגל לשבת לשניה ומתנהג כמו קפיץ שמתחו אותו יתר על המידה, שיחררו ועכשיו כבר אין דרך חזרה. אבל קרה איך שקרה, זה המצב. זמן הארוחה שלהם בישיבה הוא מוגבל לאחד משני תנאים:
1. כמות העניין שאמא או אבא או התחלופה של האוכל מייצרים. כלומר, או שאנחנו מצחיקים אותם מספיק זמן בישיבה או שהארוחה היא בת 80 מנות שכל אחת מהן היא החביבה עליהן ביותר (לא שמונים, הגזמתי) בכדי להחזיק עניין מספיק זמן עד סיום האוכל.
2. זמן. אם הם לא משועשעים על ידינו או על ידי האוכל יש לנו בערך שתי דקות עד שהחבר'ה נעמדים בכיסאות וכל סבתא יודעת שתינוק שעומד בכיסא האוכל שקול לאיום הגרעיני על העולם החופשי וזה משהו שאנחנו לא יכולים לאפשר.

אז הפתרונות שמצאנו כאמור הם או ארוחה שמורכבת ממליון מנות קטנות, שבינינו, מעטים הערבים בהם יש לנו זמן להתעסק בזה, או בופה. כן כן, שמעתם נכון, בופה. לתינוקות. אני לא אחזור על זה שוב, תקראו אחורה.
למזלנו, בעל הבית שלנו בורך בחצר קטנה ופסטורלית ובה אנחנו נהנים לאכול את ארוחות הערב שלנו בלי להתרגש יותר מידי מכל המזון שמוצא את דרכו לרצפה. אנחנו עורכים שולחן פלסטיק נמוך לתינוקות ומניחים עליו את ארוחת הערב חתוכה לחתיכות שניתן לקחת ביד ולהכניס לפה. התוצאה נהדרת. החבר'ה מגיעים, אוספים ביס וניגשים חזרה לענייניהם. האוכל נאכל, האיסוף קל, התינוקות מרוצים וגם אנחנו.
ומה המזון שהם הכי אוהבים לאכול באופן הזה? פסטה. בלי כלום. אז מהורה להורה, אנחנו כבר יודעים שתמיד ננסה לדחוף להם עוד משהו בפסטה בלי כלום הזו, אז הנה דרך נהדרת להכניס עוד כמה ערכים תזונתיים לשם.

פסטה בלי כלום, עם משהו:
מכינים פסטה כרגיל. גיליתי שהתינוקות מעדיפים פיוזילי שזו הפסטה המסולסלת ושאני מעדיף פסטה מלאה או אורגנית כדי להרגיש עם עצמי קצת יותר טוב.
מניחים את הפסטה בקערה ומזליפים עליה מעט שמן זית.
קוצצים ממש ממש דק אורגנו טרי. דק ברמת הבלתי נראה הכי טוב. ומפזרים גם כן.
קוצצים עגבנים. מה זה קוצצים, מרסקים. שתהיה שקופה. מפזרים גם אותה.
מוסיפים מעט מלח.
מערבבים ממש טוב.
ומשתדלים לא לחסל את זה לפני שזה מגיע אל הילדים.

בתאבון.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


5 + = 11

יש לעשות את הפעולת חשבון