מתכון שטוזים לפסח: עוגה מנצחת בטעמים שוקולד או תות | הורים בכיף

מתכון שטוזים לפסח: עוגה מנצחת בטעמים שוקולד או תות

24/03/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

בתור ילד, עמרי אף פעם לא אהב את הקינוחים בלי חמץ לפסח. אחרי שנים של אבהות הוא הבין שהדרך לקינוח ביתי מוצלח לפסח דווקא לא כזאת מסובכת. קבלו מתכון מנצח לעוגה בשתי גרסאות

בתור ילד, וגם בתור מבוגר למען האמת, אף פעם לא הייתה לי בעיה רצינית מידי עם המחסור במוצרי חיטה בשולחן חג הפסח. בסך הכל מעולם לא הייתי הטיפוס שאוכל לחם עם האוכל וזה משאיר אותי עם די הרבה אפשרויות בכל הנוגע לארוחות חגיגיות בלי שיחסר לי חמץ בשום צורה שהיא. פרט לאולי מחלקה אחת, מחלקת הקינוחים.

אני חייב להגיד שדווקא בתור מבוגר, אני מוצא את עצמי מדלג על הקינוח לעיתים קרובות. אני מסוג ההורים שמעדיפים להעלים את החלק הזה בארוחה בשגרת היום המשפחתית וכך גם אישתי, כך שאצלנו בבית ארוחות לא מוגשות עם קינוח, גם לא ברמה הסימלית. אבל אין ספק שבתור ילד דווקא, השיא של כל ארוחה, במיוחד אלו החגיגיות יותר, הוא דווקא הסוף שלה. וכאן, מבחינתי לפחות, פסח תמיד הייתה נפילה.

הסיבה די ברורה ומובנת, מחלקת הקינוחים מושתתת באופן כמעט בלעדי על בסיס חמץ למיניהם והקינוחים אינם נתמכים במוצרי החיטה השונים לרוב דורשים מומחיות, סבלנות או ידע רב כך שבתור ילד תמיד הורגש חסרונם. הקינוחים השיגרתיים לפסח הם תמיד התחכמויות כאלו או אחרות המנסות להחליף את הדבר האמיתי במשהו דומה ולרוב רחוק מלהיות מספק (כי בינינו, אם זה היה כל כך טעים, היינו אוכלים עוגיות בוטנים וקוקוס כל השנה).

אז במיוחד עבור הילדים שלכם, מתכון משכנע במיוחד, שיאפשר לכם לא רק להגיש לילדים את הדבר האמיתי, אלא גם לבצע שינויים קלים במתכון באופן שיכול להתאים את עצמו לילדים הספציפיים שלכם (או למבוגרים שאתם מגישים להם).

מתכון לעוגת גבינה תות/שוקולד מטורפת – 6 מנות אישיות
טוב, כבר מהשם שלה ברור לכם מה הוריאציות הניתנות כאן. תבחרו כיוון ותעקבו אחריו.

מצרכים:

תות
4 גביעי שטוזים תות
1 חב' פודינג תות
7 גר' ג'לטין מומס היטב כחצי שעה בכוס מים חמים
חצי חב' תותים יפים
רבע חב' עוגיות יין, מהסוג הפריך
2 כפות גדושות ריבת תות

שוקולד
4 גביעי שטוזים וניל
1 חב' פודינג וניל פצפוצים
7 גר' ג'לטין מומס היטב כחצי שעה בכוס מים חמים
חב' שוקולד חלב שנשמר במקרר
חצי חב' עוגיות יין, מהסוג הפריך
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
כפית גדושה קקאו

הוראות הכנה:

• ודאו שכל הג'לטין נמס וערבבו יחד טוב טוב את השטוזים, הפודינג והג'לטין עד לקבלת תערובת אחידה.

• רסקו לפירורים את עוגיות היין.

• הכינו את הבסיסים לעוגות בכוסות, גביעים או קעריות אישיות, רצוי שקופות באופן הבא:

תות: פרסו את התותים לפרוסות של כחצי סמ' והניחו אותן כרעפים בתחתית כלי ההגשה.

שוקולד: שברו לרסיסים בינוניים (או קצצו עם סכין) את השוקולד וערבבו אותו עם חצי מעוגיות היין המרוסקות. את התערובת פזרו בתחתית כלי ההגשה עד להיווצרות בסיס בעובי של כסנטימטר.

• חלקו את תערובת הגבינה באופן שווה בין כלי ההגשה. השתדלו להשאיר מעין גבעונת כזו בחלק העליון. המשקיעים באמת יכולים להשתמש במזלף.

• המיסו את הריבה או השוקולד באמצעות שליש כוס מים רותחים. ערבבו עד לקבלת ציפוי חלק. לשוקולד הוסיפו את הקקאו אחרי ההמסה.

• פזרו מעט פירורי עוגיות מעל העוגות האישיות ומזגו את הציפוי.

• להכניס מכוסה לקירור למשך שעתיים לפחות.

• בתיאבון!

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


+ 4 = 11

יש לעשות את הפעולת חשבון