סופגניות או לא להיות | הורים בכיף

סופגניות או לא להיות

קוראים לי נעה ולא הכנתי סופגניות בחיים. הנה. אמרתי את זה. אבל המשפט הזה עוד רגע יהיה שייך להיסטוריה. כי אני נכנסת למטבח עם בקבוק שמן ביד! ושמישהו יביא לי ריבה!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

סופגניות שטוזים אווריריות

אתחיל מזה שבדיעבד, מסתבר שלהכין סופגניות זה בכלל לא מסובך! מה חשבתי לעצמי כל השנים האלה? כל עוד יש מתכון טוב ומקפידים שהשמן יהיה בטמפרטורה הנכונה, אין סיבה שלא תהיה הצלחה. במקרה שלי עשיתי כמה ניסויים עד שהייתי מרוצה מהמרקם. וכשהגעתי לאווריריות שרואים כאן בתמונה, הרגשתי כמו מינימום מדענית שפיצחה את האטום. רגע לפני שהתחלתי, קראתי שאלכוהול מפחית את ספיגת השמן ולכן השתמשתי בו כאן במתכון, אבל זה לא חובה. בשמן עצמו (שצריך להיות חם, אבל לא רותח) שמתי חתיכת גזר טרי שמונעת את החמצון שלו. והנה המתכון: מערבבים בקערה לפי הסדר: כוס ושני שליש קמח, כפית וחצי אבקת אפיה, כפית סודה לשתיה, קמצוץ מלח, 3 כפות סוכר, 2 ביצים, כף רום ו- 2 שטוזים וניל מוקצף. השתמשתי בכפית פלסטיק עגולה (בדומה לצורת כף גלידה) שאותה מילאתי בבצק הרך (כן, זו כפית קטנה, אבל לא תאמינו כמה הבצק מתנפח!) ובעוד כפית רגילה כדי לשחרר את התוכן לשמן החם. ברגע שצד אחד משחים הופכים לצד השני. ונשאר לכם רק למלא בריבה / שוקולד / המילוי האהוב עליכם ול-ט-ר-ו-ף!

shtuzסופגניות שוקולד

בא לכם לגוון? אני בטוחה שלא הרבה מהחברים שלכם אכלו סופגניות שוקולד. מכינים בנפרד את הסופגניות: שתיים וחצי כוסות קמח, כוס אבקת קקאו, 2 כפיות אבקת אפיה, 1/2 כפית מלח, 4 ביצים גדולות, כוס וחצי סוכר, 1/3 כוס לֶבֶּן, 3 כפות חמאה מומסת. לאחר הטיגון מצפים בציפוי, שצריך להכין מראש ומורכב מכוס ורבע אבקת סוכר, 1/4 כוס אבקת קקאו, 3 וחצי כפות חלב, 2 וחצי כפיות תמצית וניל. הוראות מדויקות כאן.

glazed-chocolate-doughnut-holes

קרדיט: justataste

סופגניות דגני בוקר

בא לכם להכין סופגניות אפויות ואתם חוששים מהתגובה של הילדים? תכינו  סופגניות עם דגני בוקר. הנה מתכון מומלץ לסופגניות אפויות בתנור ובזמן שהן כבר מתקררות מכינים את הציפוי בסיר, מ-2 כוסות אבקת סוכר, כפית תמצית וניל וחלב שמוסיפים לאט כף אחר כף, עד למרקם הציפוי הרצוי. טובלים את הסופגניות בציפוי ואז בדגני בוקר שאתם אוהבים. לא רק לארוחת בוקר :)

Cereal

קרדיט: centercutcook

סופגניה סוכריה

ואם כבר סוכריות… נכנסתי עם הילדים למאפיה, היו שם סופגניות עם מילויים משגעים… ומה בחרו הילדים? סופגניות עם סוכריות צבעוניות. איזה בזבוז! יום אחד הם יגדלו ויבינו מה שווה באמת. עד אז, סוכריות שולטותתת. ולא רק בציפוי(!). מערבבים כוס ועוד שתי כפות קמח, עם 1/2 כוס סוכר, 1/2 כפית מלח, כפית אבקת אפיה, 1/2 כפית חלב (רגיל או שקדים), 2 וחצי כפיות חמאה מומסת לא מלוחה, ביצה גדולה בטמפרטורת החדר ו-1/4 כוס סוכריות צבעוניות. אופים 10 דקות ב-175 מעלות. בזמן שהם מתקררות מכינים את הציפוי מכינים מ-2 כפות שמנת מתוקה, כוס אבקת סוכר, 1/4 כפית תמצית וניל ו-1/4 כפית מלח. מוסיפים עוד שמנת מתוקה אם צריך. מצפים את הסופגניות ומפזרים 1/2 כוס סוכריות צבעוניות לקישוט.

Funetti

קרדיט: bakerbynature

מיאווו סופגניה!

טוב, הבת שלי התעלפה מהסופגניות האלה. מכינים סופגניות מטוגנות או אפויות לבחירתכם. תוקעים שני שקדים שלמים בצדדים בשביל האוזניים, ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל ומצפים הכל טוב טוב. אחר כך, בעזרת מברשת דקה וצבע מאכל, מציירים את הפרצוף, האוזניים והשפם.

Catקרדיט: schoen-und-fein

מסטיגניה

עוד סופגניה שיכולה לנצח את הסופגניות המרהיבות בחלון הראווה, היא סופגניה עם ציפוי בטעם מסטיק. מערבבים 1/4 כוס חלב עם 2 וחצי כוסות אבקת סוכר, 1/4 כף תמצית בטעם מסטיק וצבע מאכל ורוד. טובלים את הסופגניות בציפוי ונהנים מסופגניה מתוקה וייחודית.

Gum

קרדיט: crazylittleprojects

סופגניה עוגיה

על אותו ציפוי ממתכון סופגניות דגני הבוקר אפשר גם להעמיס אוריאו שבורים. הנה המתכון המלא.
Cheese

קרדיט: willcookforsmiles

סופגניות מדהימות ללא גלוטן

מערבבים 2 ביצים עם 2 כוסות אשל, 1/4 כוס חמאה מומסת, 5 כוסות מיקס קמח אורז, כוס סוכר לבן, כפית אגוז מוסקט, 1/2 כפית קינמון, 2 כפיות סודה לשתיה, כפית אבקת אפיה, 2 כפיות מלח, 2 כפיות קסנטן גאם. לאחר שמטגנים בשמן משני הצדדים, מגלגלים בצלחת עמוקה שהכנתם מראש עם 1/2 כוס סוכר לבן. ההכנה המדויקת כולל הסבר לגבי קמח האורז יש כאן.

GlutenFree

קרדיט: kitchme

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


4 + 6 =

יש לעשות את הפעולת חשבון