ערב פיצה עם הקטנטנים | הורים בכיף

ערב פיצה עם הקטנטנים

03/02/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

חורף, קר ואי אפשר לשחק בחוץ? מעולה! עמרי מכין פיצה טעימה ביחד עם הילדים ומזמין גם אתכם למטבח

יש רק דבר אחד שיכול להיות יותר מרחיב לב מאשר לראות את הילדים מתענגים על אוכל שאתה הכנת ומחסלים צלחות וזה כשהם מבשלים איתך את האוכל בעצמם מלכתחילה. אני מנסה להכניס את הילדים שלי למטבח מגיל צעיר ככל הניתן, גיא שעכשיו הוא כבר בן ארבע וחצי מרגיש שם די בבית ויודע בדיוק מה התפקידים שלו כשהוא עוזר. יהלי ואריאל עכשיו רק מתחילים את מסעם במטבח בתפקיד טועמים, שזה אומר לשבת על השיש ולטעום ולגעת בכל מה שנכנס לקערה. אימון רטוב מה שנקרא וגם דביק האמת.
זה ברור שהזמן המושלם ביותר עבור הפעילות הזו היא עונת החורף, אני מנסה לנצל אותה ככל הניתן בדיוק בימים האלו בהם הגשם והקור לא מאפשר לנו לצאת מהבית. למעשה, זה עובד נהדר גם כשאנחנו מזמינים אלינו חברים ואי אפשר ללכת לפארק או לשחק בחצר ובמקום זאת כולם תקועים בבית.
בימים האלו, יש שני דברים שרצים אצלנו בצורה מרובת משתתפים, הראשון הוא כמובן עוגיות, לא משנה אילו. השני הוא פיצה. בצק השמרים הנוח כל כך לעבודה וללישה, הקסם שלו כשהוא מתנפח והכייף הגדול לתקוע אגרוף ישר במרכזו ולהוציא לו את האוויר אחרי שהוא תופח, כל אלו עושים את הפעילות כייפית במיוחד עבור ילדים. תוסיפו לזה את האפשרות לשים בעצמך את התוספות ולטעום את כל הדברים בתהליך ויש לנו מתכון מנצח. הבחור שלי מעדיף בלי תוספות בכלל, אני בוחר לא להתבאס ושומר לעצמי תקווה שאולי דווקא בשל כך אני אצליח ללמד אותו בעתיד לאהוב דווקא את התוספות הנכונות.
אבל עד אז, הנה מתכון לפיצה ששווה לשמור. בצק גמיש ונוח לעבודה שלא יכול להכשל מצד אחד ומהצד השני לא מצריך זמן התפחה ארוך ויכול להיות מוכן להכנת פיצות ממש רבע שעה בתום הלישה אחרי התפחה קצרה בלבד. אם עד עכשיו פחדתם מבצק שמרים (אלוהים יודע למה,) זה הבצק שירפא אתכם.

מה צריך לשתי פיצות משפחתיות
לבצק
3.5 כוסות קמח
כוס מים חמימים
שליש כוס שמן זית
2 כפות של שמרים יבשים או חבילת של שמרים חיים
לרוטב
כשמכינים עם הילדים אני ממש לא ממליץ להתעכב על הרוטב, יש רטבים גאוניים על המדף, אבל אם אתם חייבים אז באמת לא צריך להסתבך, רק גרדו שתי עגבניות גדולות, הוסיפו חצי כפית שום כתוש ומלח ופלפל לטעמכם.

מה למעלה
200 גר' גבינה חצי קשה מגורדת, רצוי מוצרלה. כל גבינה צהובה פשוטה, גם תעבוד יופי.
איזה תוספות שרוצים.

הוראות הכנה
• ממיסים את השמרים במים החמימים.
• מכניסים לקערת לישה, או מג'ימיקס את הקמח, השמן והמים עם השמרים.
• לשים עד אשר הבצק מתאחד ומניחים לו כשתי דקות.
• בשתי הדקות האלו הבצק יתרכך מעט ויאפשר לכם להמשיך ללוש אוו עוד קצת עד שיתמצק שוב (הלישה שלכם יוצרת קשרי גלוטן, המנוחה מנצלת את האוויר שמכניסים השמרים לבצק ומרכך אותו מעט).
• כשהבצק אחיד וגמיש מאפשרי לו לנוח כאשר הוא מכוסה בניילון או מגבת למשך 15 דק', רצוי בנקודה הכי חמימה בבית.
• לאחר 15 דק' קוראים לאחד הזאטוטים להוציא באגרופים את כל האוויר מהבצק. אם יש לכם זמן, תנו לו להמשיך לתפוח. אם לא, הבצק מוכן לעבודה ובאמצעות מערוכים אפשר לשטח אותו לפיצות אישיות או שתיים משפחתיות.
• כשהבצק פתוח, מניחים בתוך תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ומדליקים את התנור ל-270 מעלות על טורבו.
• מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה, מסדרים את התוספות ומכניסים לתנור החם למשך 15-25 דק' (תלוי בתנור).
• מוציאים כשהפיצה נראית מוכנה.
• טורפים אחרי שעושים מספיק פוווו כדי לא לקבל כוויה בחיך…

בתאבון.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


7 − 6 =

יש לעשות את הפעולת חשבון