קל, טעים ומעיף את הילדים | הורים בכיף

קל, טעים ומעיף את הילדים

09/11/2014
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

הגיע תורכם בסבב 'בית מארח'? עמרי ילמד אתכם איך להכין סוכריות על מקל עם הילדים

אז הילד שלי סוף סוף הגיע לגן עירייה. האמת בהתחלה קצת הלחיץ אותי אבל הוא מהר מאוד מצא את מקומו, הגננת מבסוטה עליו והוא עליה והכל על מי מנוחות. ואני בכל זאת לא מרוצה. הגן שלנו הוא גן שבו כל ההורים כבר הורים ותיקים, פעם שלישית באותו גן, ורק אנחנו, ילד ראשון וכיאה לאבא ילד ראשון, ציפיתי לכל החוויה – להיות בוועד הורים (אלא שאין כזה… לא שזה לא עובד מצויין ככה, אבל רציתי), להגיע לפעילויות שיאורגנו להורים ולילדים אחה"צ (גם כאלו אין), ולעשות בית מארח (נחשו מה, גם אין). בית מארח אגב, לאנשים כמוני שאין להם, זה אומר שכל הגן מתחלק לקבוצות שמתארחות ברוטציה בכל פעם אצל ילד אחר מהקבוצה. מקובל שההורים מפעילים אותם. הרעיון הוא גיבוש. לא יודע אם זה עובד או לא, אין לנו כזה.
החלטתי שלהתבאס זה לא אני ולא אני לא נשמע ממורמר, אז אמרתי לעצמי שאפילו זה שלי אין בית מארח השנה לא אומר שאני צריך לשמור את הרעיון המטורף שהיה לי לבית מארח לו היה לי בית מארח והחלטתי לתת לכם אותו לבינתיים. תחזירו לי אותו בעוד שנתיים.
קבלו את זה – הכנת סוכריות על מקל. כן. זו הפעלה של שעה וחצי, הילדים עפים על זה, זה קל בטירוף ויוצא מרשים בצורה שאין דברים כאלו.

מה צריך (לקבוצה של 5 ילדים):
• נייר אפייה
• בריסטולים עבים
• מקלות ארטיק או שיפודי במבוק חתוכים
• שקיות סנדוויץ'.
• 4 שקיות אבקת סוכר (סה"כ 400 גר').
• 2 ביצים בגודל L (הפעם הגודל כן קובע).
• צבעי מאכל, אבל הטובים, שלא יהיו נוזלים מידי (אפשר להתייעץ עם המוכר בחנות למוצרי קונדיטוריה ובישול)
• קערה גדולה
• קערות קטנות כמספר הצבעים שהחלטתם להשתמש בהם.
• מטרפה

מה עושים:
• שמים בקערה הגדולה את אבקת הסוכר.
• מפרידים את הביצים ושמים רק את החלבון בקערה עם אבקת הסוכר. את החלמון שימו בצד ותכינו רוטב הולנדייז כשהם ילכו לישון, אנחנו כבר לא נזדקק לו. אם הילדים שואלים, אנחנו משתמשים רק בחלק השקוף של הביצה בכדי שהתערובת שלנו תישאר לבנה.
• טורפים יחד עד שנוצר חומר אחיד. זה קורה כמעט מיד.
• מזל טוב, יש לכם רויאל אייסינג. החומר המדהים הזה יכול לשמש להמון דברים. כשהוא מתייבש הוא שומר על הצורה שלו ועל הטריות של מה שעטפתם אותו בו מה שהופך אותו מושלם לציפויים לעוגות, במיוחד כשהוא צבעוני כי אפשר ממש לייצר דברים מרשימים איתו.
• חלקו את האייסינג לקערות הקטנות.
• הוסיפו מעט צבע לכל קערה וערבבו עד הטמעה מלאה.
• תנו לכל ילד שקיות כמספר הצבעים.
• שימו כפית אייסינג צבוע מכל צבע בפינת כל אחת מהשקיות.
• קישרו באופן הדוק.
• מזל טוב יש לכם שקיות זילוף קטנות ממולאות ברויאל אייסינג.
• חלקו לכל ילד בריסטול.
• גזרו את ניירות האפייה לריבועים בגודל 10X10 בערך. אין צורך להיות מדוייקים ואפשר לקרוע ביד.
• חלקו לילדים ניירות ומקלות והנחו אותם לעבוד על הבריסטול בכדי שיוכלו להרים את הסוכריות אחר כך בקלות.
• מתחילים להכין סוכריות!
• קרעו בעזרת השיניים פינה קטנה מהשקית עימה בחרתם להתחיל וציירו קו קטן על הנייר.
• על הקו הזה הניחו את המקל. אתם עושים את זה מאחר ואם תדלגו על השלב הזה המקל יהיה חשוף מהצד השני של הסוכריה.
• עכשיו, ציירו מסביב למקל את הסוכריה שלכם. אפשר לערבב צבעים. אפשר להחליט לעשות לבבות, או צבי נינג'ה או כוכבים או חתולים קטנים שלובשים חולצות כפתורים ומנגנים על אורגן. מה שבא לכם.
• וודאו שהמקל מוטמע היטב בסוכריה שציירתם.
• תנו לכל העניין הזה לעמוד לפחות שעה וחצי (בקיץ), או עד הבוקר (בחורף).
• כשמתקשה, קלפו את הנייר בעדינות מאחורי הסוכריה ותנסו לזכור שיש מקל בפנים כשאתם מתנפלים על הדבר הסופרטעים הזה…

דרגו את הכתבה:

2 תגובות לקל, טעים ומעיף את הילדים

  1. אבקת סוכר או אבקת אפיה ?

    • אבקת סוכר. אני אישית מכינה את זה על עוגיות חמאה ואני לא משתמשת בחלבון כי לא בא לי בטוב ביצה חיה אלא באלובומין…רויאל אייסינג הוא די עדין אז לפי דעתי עדיף על עוגייה.

השאירו תגובה


8 + = 13

יש לעשות את הפעולת חשבון