תאווה לאוזניים – 7 מתכוני אוזני המן שלא ידעתם שקיימים | הורים בכיף

תאווה לאוזניים – 7 מתכוני אוזני המן שלא ידעתם שקיימים

בפורים יש מאכל חגיגי אופייני אחד בלבד (כן, נו, ומשלוח מנות עם ערימות של ממתקים). אז מה? שוב אוזני המן עם מילוי שוקולד, תמרים או פרג? תמחקו את כל מה שחשבתם על אוזני המן ולא תאמינו באיזו רמה אפשר לגוון במתכונים!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. בלינצ'ס המן
חורצים עיגולים בבלינצ'ס מוכנים, ממלאים במעדן ומקפלים לצורת אוזן המן. צובטים את הקצוות היטב כדי שידבקו כמו שצריך. מחפשים מתכון לבלינצ'ס מנצח? רוצים לדעת איך עושים אותו ורוד? כל התשובות כאן.

בלינצ'ס המן

אוזן המן המיוצרת מבלינצס

 

2. אוזן גרנולה
ממיסים בסיר כוס סירופ תירס עם כוס סוכר על אש נמוכה. מורידים מהאש ומוסיפים כוס חמאת בוטנים. מערבבים ומוסיפים 5 כוסות פצפוצי אורז. משטחים על נייר אפיה וכשמתקרר חותכים למשולשים. ממיסים כוס שוקולד צ'יפס במיקרוגל ומורחים במרכז כל משולש.

 אוזןהמן מגרנולה

קרדיט: chabad

3. קשת המן
בגדול זה בכלל לא מסובך להכין אוזני המן בצבעי הקשת. מה שכן זה דורש השקעה, כי מחלקים את הבצק לפי צבעי המאכל שיש ומערבבים כל חתיכה עם צבע מאכל שונה. אפשר לתת לילדים לשחק עם הבצק ולערבב את הצבע ואז באמת זה שטויות. משטחים בצק בצורת מלבן ומעליו צבע אחר וכך הלאה. חותכים לפרוסות, כל פרוסה לעיגול ומקפלים לאוזן המן עם מילוי באמצע. הנה ההסבר בתמונות.

אוזן המן בצבעי הקשת

קרדיט: kitchen-tested

4. לשוקולד שלי שלוש פינות
בקערה גדולה מערבבים3⅔ כוסות קמח, 1/3 כוס אבקת קקאו, 2 כפיות אבקת אפיה ו-½ כפית מלח. בקערה נפרדת מערבבים 3 ביצים, כוס סוכר, חצי כוס שמן וכפית תמצית וניל. מערבבים הכל יחד ושמים את הבצק בניילון נצמד במקרר לשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מרדדים את הבצק (אפשר בשתי נגלות). חורצים עיגולים עם חותכן עוגיות/כוס, ממלאים בכפית ריבת תות ויוצרים צורת אוזן המן. אופים 10 דקות בתנור ונותנים להן להתקרר. אפשר לצפות קצת בשוקולד שהמסתם בתנור ולפזר אבקת תותים מתותים מיובשים שטחנתם לאבקה.

אוזן המן משוקולד

קרדיט: ohnuts

5. מרציפן המן
בהמשך למתכונים ללא גלוטן, הנה אוזן המן מיוחדת שקשה להפסיק לאכול! במעבד מזון מעבדים 10 תמרים, 1/2 כוס שקדים, כף אבקת קקא, כפית קינמון וקמצוץ מלח. משטחים בין שני ניירות אפיה, יוצרים עיגולים, ממלאים במרציפן וסוגרים. עוד רעיונות שווים בבלוג המהמם הזה.

אוזן המן עם שוקולד עם מילוי מרציפן

קרדיט: busyinbrooklyn

6. משולש קרמבו
OMG! זה מה שיש לי להגיד על אוזן ההמן הזאת. במעבד מזון מעבדים כוס וחצי קמח רגיל, כוס וחצי קמח מלא, 1/2 כפית מלח, כפית סודה לשתיה וכפית קינמון. מוסיפים כוס סוכר חום, ½ כוס שמן, ⅓ כוס דבש, ¼ כוס חלב שקדים/סויה וביצה. ממשיכים לעבד עד לתערובת בצק אחידה. מקפלים לתערובת ¼ כוס בוטנים טבעיים קלויים ושמים במקרר לשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק, חורצים עיגולים, יוצרים אוזני המון ומכניסים לתנור ל-10-8 דקות. בבן מארי ממיסים 3/4 כוס סוכר עם 3 חלבוני ביצה ו-1/4 כפית מיץ לימון. ברגע שהסוכר נמס מעבירים לקערת הקצפה, מקציפים 5 דקות וממלאים את אוזני ההמן דרך שקית זילוף. מכניסים למקפיא ל-20 דקות ובינתיים ממיסים כוס שוקולד צ'יפס עם 2 כפות שמן קוקוס. מוציאים את אוזני ההמן מהמקפיא, מזלפים את השוקולד וטורפים!

משולש עם ציפוי קרמבו

קרדיט: kitchen-tested

7. המן בקלאווה
אם אתם חולים על בקלאווה כמוני, זה המתכון בשבילכם. תכינו חבילת בצק פילו, 1/2 כוס חמאה או מרגרינה מומסת, 2 כוסות אגוזים קצוצים, כוס סוכר חום, כפית קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כוס ריבת אפרסקים, 1/2 כוס מים. הוראות הכנה מפורטות כאן.

המחן המיוצר מבקלאווה

קרדיט: busyinbrooklyn

 

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


4 + 3 =

יש לעשות את הפעולת חשבון