11 מתכוני מנגו שילדים אוהבים | הורים בכיף

11 מתכוני מנגו שילדים אוהבים

מנגו זה החיים. הילדים שלי ואני יכולים לשבת על עץ מנגו ולהיות מסודרים. כאן בבית יש הסכמה פה אחד שזה הפרי הכי טעים שיש, לא משנה באיזה מתכון תשימו אותו – זו תהיה ההצלחה של הארוחה. הנה כמה הצעות הגשה שאסור לפספס:

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. מנגו וניל

מעבדים מנגו ל"פירה" במעבד מזון/בלנדר חזק. בסיר קטן מרתיחים 175 מ"ל מים ומוסיפים כף שבבי אגר אגר (אפשר גם ג'לטין ע"פ ההוראות). מוסיפים את המנגו למים החמים, מערבבים היטב. מניחים כוסות יפות באלכסון, מעל תבנית קאפקייק, מוזגים אליהן את המנגו ומכניסים למקרר ל-4-3 שעות עד שמתייצב. מוסיפים שטוזים וניל מוקצף, מקשטים ומקבלים ה-מ-ו-ן מחמאות.

Shtuzz

2. מאפינס מנגו טרופי

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קאפקייקס.  בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות שקדים טחונים, 1/4 כוס פצפוצי קוקוס, 1/2 כפית סודה לשתיה ו-1/8 כפית מלח. מוסיפים 1/3 כוס חלב קוקוס, 3 חלמוני ביצה, 2 כפות דבש, 2 כפות חמאה או שמן, כף מיץ לימון ו- 1/2 כוס מנגו חתוך. בקערה נפרדת טורפים ידנית את 3 חלמוני הביצה עד שהם מקציפים. מקפלים לתערובת ומערבבים, מוזגים לתבנית הקאפקייקס ומכניסים לתנור ל-15-12 דקות עד שהם מזהיבים וקיסם יוצא מהם נקי.

CupCake

קרדיט: snappygourmet

3. להרגיש בתאילנד

בסיר גדול מביאים לרתיחה 1½ כוסות אורז לבן עם כמות כפולה של מים. מנמיכים את האש ומכסים. בזמן שהאורז מתבשל שופכים למחבת 1½ כוסות חלב קוקוס, כוס סוכר לבן, ½  כפית מלח וכפית הל, מערבבים עד שהסוכר נמס ומורידים מהאש. מערבבים עם האורז המוכן ומכניסים לשעה במקרר. מביאים לרתיחה½  כוס חלב קוקוס עם כף סוכר, ¼  כפית מלח וכף טפיוקה ומורידים מהאש. מגישים את האורז על צלחת, מוזגים מעליו את הרוטב, סביבו פרוסות מ-3 מנגו ומעל זורים כף שומשום קלוי.

rice

קרדיט: kitschencat

4. מנגו בתיבה

קינוח משגע, קל להכנה וסוחט מחמאות! מכינים מחית מ-1/2 מנגו-או במעבד מזון או בעזרת מזלג (ואז להקפיד לקנות מנגו מספיק רך). מערבבים בקערית עם מעדן שטוזים בננה. פורסים על משטח עבודה 2 עלי פילו, מורחים מעט שמן קוקוס באמצעות מברשת. מפזרים בקצה אחד את המלית, מגלגלים את עלי הפילו ואז חותכים ל-3 "אצבעות". ממשיכים למלא עלי פילו עד שהמלית נגמרת. מושחים את עלי הפילו גם מבחוץ במעט שמן קוקוס, מכניסים לתנור ל-200 מעלות עד שמזהיב.

Shtuz2

5. גלידת מנגו משגעת

מעבדים מנגו במעבד מזון למחית, בכמות שתמלא כוס. מעבירים לקערת מיקסר ביחד עם פחית חלב מרוכז ושתי כוסות של שמנת מתוקה לקצפת. מפעילים את המיקסר על עוצמה נמוכה עד שהתערובת מתחילה להסמיך ואז מגבירים את המהירות למשך 10-8 דקות עד שהתערובת מתקשה למרקם גלידתי. מעבירים לכלי פיירקס, מכסים בניילון נצמד ולוחצים על התערובת כדי שלא יווצרו טיפות קרח בפנים. 6 שעות במקרר והגעתם לגן עדן.

IceCream

קרדיט: kawalingpinoy

6. כשמנגו פגש אבטיח

שילוב שלא חשבתי עליו עד שפגשתי את המתכון הזה. והוא כאן כדי להישאר: מערבבים בבלנדר 2

כוסות אבטיח חתוך, כוס מנגו חתוך קפוא ו-8 קוביות קרח. מוזגים לכוסות ואחרי רגע מתפלאים לאן זה נעלם.

WaterMelon

קרדיט: graincrazy

7. לא רק בטו בשבט

מסתבר שמאוד קל להכין מנגו מיובש. הוא בסך הכל צריך להיות הרבה זמן בתנור, אבל חוץ מזה – כלום. והכלום הזה הולך ככה: אחרי שקילפתם ופרסתם את המנגו לפרוסות, מניחים על תבנית שבתחתיתה הנחתם משטח סיליקון. לחמם בתנור במשך שעתיים-שלוש את פרוסות המנגו, להפוך כל חצי שעה ולהיזהר לא לשרוף.

Dry

קרדיט: popsugar

8. מנגולה

זוכרים שאני מכינה עם הילדים גרנולה בבית? אז הנה המתכון והטיפים להכנת גרנולה מוצלחת. בשלב הכנסת הצימוקים והחמוציות, מומלץ מדי פעם לגוון ולהוסיף גם עם מנגו מיובש. יוצא מעולה, ברור.

Granola

קרדיט: tutti-dolci

9. מנגו פאדג'

מערבבים בסיר כוס מחית מנגו, 2 כוסות אבקת חלב, 1/2 כוס סוכר ו-1/4 כפית הל. לאחר 20-15 דקות של ערבוב, מורידים מהאש. מניחים נייר פרגמנט בתבנית ומעליו את התערובת. משטחים ומפזרים שקדים פרוסים ושברי קשיו לקישוט. מקררים לשעתיים-שלוש ואח"כ חותכים לריבועים קטנים וטעימים.

IMG_1451

קרדיט: simplyvegetarian777

10. לחמנגו

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות. בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות קמח לבן, 2 כפיות סודה לשתיה, 1/2 כפית מלח, 2 כפיות קינמון. בקערה נפרדת 1/2 כוס חמאה מרוככת, 1/2 כוס שמן צמחי, 1 ו-1/2 כוסות סוכר. מכניסים אחת אחרי השניה 3 ביצים ומערבבים בכל פעם ומוסיפים כפית תמצית וניל. מערבבים את שתי הקערות- החומרים היבשים ואלה הרטובים- עד שהכל מתמזג. מוסיפים 3 כוסות מנגו חתוך, 1/2 כוס צימוקים, 1/2 כוס אגוזי מלך, 1/2 כוס קוקוס טחון. מניחים בצד ל-20 דקות ואז מכניסים לתבנית בתנור ל-60-50 דקות עד שקיסם יוצא נקי.

Bread

קרדיט: allrecipes

11. מנגו על מקל

וכמובן שאפשר גם להכין קרטיב מנגו מצוין. המתכון ועוד מנות קרות ומרעננות לקיץ כאן

Ice

תהנו!

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


− 2 = 6

יש לעשות את הפעולת חשבון