13 הצעות לפינגר פוד לסוכה | הורים בכיף

13 הצעות לפינגר פוד לסוכה

סוכות הוא אחד החגים היחידים שאין להם מאכל מסורתי מקובל. לא צריך. נכין כמה. מעצם הישיבה בסוכה כדאי לקחת מנות קלילות ונוח, שלא מצריכות יותר מדי סכו"ם וערימות של צלחות. במילים אחרות: פינגר פוד. אבל כזה שהילדים יאהבו והמבוגרים לא יוכלו להגיד לו לא. הנה ההצעות שלנו:

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. רול מלפפון

פינגר פוד בריא, קל להכנה ואסתטי במיוחד: "מקלפים" מלפפון עם קולף, כך שנוצרות פרוסות מוארכות דקות ויפות. מניחים 2 "פרוסות" אחת על השניה, מורחים בחומוס ומגלגלים. מקשטים בממרח עגבניות מיובשות או ממרח זיתים – מה שהילדים יותר אוהבים.

cucumber

קרדיט: cookglee

2. פינוק על מקל

משפדים על מקלות פירות שאוהבים ופנקייקים קטנים (מערבבים מעדן שטוזים עם ביצה ושתי כפות קמח ומשם למחבת). אפשר לשלב גם חמאת בוטנים, שקדיה, או כל ממרח אחר שהילדים מחבבים.

Shtuz

3. לחם שום הכי קל שיש

ממיסים חצי כוס חמאה ומערבבים בה חצי כפית של אבקת שום או 3-2 שיני שום כתושות. פורסים כיכר לחם לאורכה, מורחים את חמאת השום ומפזרים חצי כוס מוצרלה מגוררת. מכניסים לתנור וחותכים לחתיכות נוחות לאחיזה, לאחר שהגבינה נמסה.

לצפייה בסרטון לחצו כאן

4. דיפ ירקות

לפעמים צריך לעשות משהו אטרקטיבי כדי לגרום להם לאכול ירקות. אבל מסתבר שזה לא חייב להיות מסובך. כל מה שצריך זה כוסות קטנות שקופות, להכניס פנימה ממרח אהוב כמו גבינה/טחינה/חומוס ולתקוע מקלות של ירקות בפנים.

Veggies

קרדיט: kidville

5. שניצל טורטליני

מנה קצת שחיתותית, אני מודה. אבל אפשר גם להכין אותה בתנור במקום במחבת. מבשלים טורטליני/רביולי במים ע"פ ההוראות שעל גבי האריזה. ואז בדומה להכנת שניצל טובלים אותו בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי פנקו (כוס) מעורבבים עם פרמזן (רבע כוס). משם לטיגון במחבת ולנשנוש שאי אפשר להפסיק.

Tortelini

קרדיט: damndelicious

6. מאפה על מקל

המתכון המקור מכיל גבינת ברי וריבה. אבל תזרמו איתי רגע. דמיינו בצק עלים, במקום הברי-גבינה צהובה/מוצרלה ובמקום הריבה רוטב פיצה. אני לא מכירה הרבה ילדות או ילדים שיסרבו ל"סוכריה על מקל" הזאת.

Stick

קרדיט: diana212m

7. בחזרה לבסיס

לקטנטנים בשלבי האכילה הראשונים של פינגר פוד אפשר להציע מזונות בסיסיים טעימים עם טוויסט של אחיזה נוחה. בבלוג המתוק הזה מציעים להשאיר חתיכה מקליפת האבוקדו כדי שלא ימעך ביד; אותו הדבר עם קליפת בננה; לחם לחתוך לרצועות ועוד.

Avocado

קרדיט: feedingbytes

8. אצבעות כרובית

מאדים/מבשלים 2 כוסות כרובית עד שהיא רכה. טוחנים בבלנדר מוט ביחד עם ביצה+חלבון ביצה, חצי כוס בצל חתוך, 3 כפות פטרוזיליה, חצי כוס גבינת צ'דר מגוררת, חצי כוס פירורי לחם ומלח פלפל לפי הטעם. יוצרים "אצבעות" ומטגנים במחבת.

Cauliflower

קרדיט: food-4tots

9. עוגיות בטטה

מה? עוגיות. איזה? בטטה. בטוח? כן, כן. מקלפים וחותכים בטטה בינונית, מבשלים 20 דקות במים ביחד עם גרגירי חומוס מפחית שימורים אחת. מחממים תנור ל-175 מעלות. מועכים לפירה את הבטטה והחומוס ומערבבים עם 1/4 כוס חלב 3% וכף שמן קוקוס. יוצרים מהתערובת עוגיות על נייר פרגמנט, מכניסים לתנור ל-25 דקות, הופכים ומכניסים ל-15-10 דקות נוספות. אופציונאלי: לפזר סוכר חום וקינמון.

SweetPotato

קרדיט: blwideas

10. קרקר ברוקולי

קרקר שווה! מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבדים במעבד מזון 4 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים/מאודים, מוסיפים כוס קמח שקדים, 1/4 כוס קמח קוקוס, 1/2 כפעת אבקת אפיה, 1/4 כפית אבקת בצל, 1/4 כפית אבקת שום, 1/2 כפית מלח, 2 כפות ועוד כפית שמרים, ביצה גדולה ו-1/2 כפית חומץ תפוחים. משטחים את התערובת בין שני ניירות פרגמנט, מסירים את הנייר העליון, מסמנים רצועות עם חותכן של פיצה ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שהקצוות מזהיבים.

Broccoli

קרדיט: physicalkitchness

11. קרואסון תפוחים אגוזי

מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים על נייר פרגמנט משולשי בצק עלים. על כל משולש מפזרים קינמון, חופן פקאנים שבורים ופלח תפוח טבול בחמאה מומסת. מגלגלים כל משולש לקרואסון, מורחים בחמאה מומסת ומחממים כ12-10 דקות עד שמזהיב.

Apple

קרדיט: theblondcook

12. פבלובה אישית

עוגה אישית עם פירות צבעוניים תמיד תהיה קינוח מנצח. במתכון שבתמונה מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים חלבונים מ-4 ביצים, מוסיפים 225 גרם סוכר, קמצוץ מלח, 2 כפיות קורנפלור, 1/2 כפית תמצית וניל וכפית חומץ. אפשר לצייר עיגולים על נייר פרגמנט עם טוש פרמננטי או להכין עיגולים ביד חופשית – שתי האפשרויות בעזרת קצף הביצים בתוך מזלף. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות, מכניסים ל-20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים לעוד 20 דקות. מוציאים וכשמתקרר מזלפים קצפת ומניחים פירות מעל. באמת חבל לאכול את כל היופי הזה, אבל אין ברירה.

Pavlova

קרדיט: sundaysuppermovement

13. תולעים בחול (לא באמת)

מה אני אגיד. בריא זה לא. אפילו לא קצת. אבל ההלם של הילדים כשהם רואים את הכוסות האלה מרחוק שווה את הכל. נראה לי J. בכל מקרה צריך פודינג שוקולד, עוגיות אוריאו שבורות ונחשי גומי בתוך כוסות שקופות. בהצלחה!

Warms

קרדיט: ohnuts

 

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


3 − = 1

יש לעשות את הפעולת חשבון