1. שניצל אצבעות מוצרלה
חותכים גבינת מוצרלה לצורת "אצבעות", טובלים קודם בקמח, ואז בביצה שעורבבה עם חלב ולבסוף בפירורי לחם שאפשר לשלב בהם פירורי פנקו. מניחים על תבנית ולתנור. מוציאים ומתפללים שהקטנים שישאירו לכם ביס
קרדיט: thegunnysack
2. עוגת גבינה ודובדבן
"עוגת" גבינה ודובדבן (אם אתם מוצאים תותים, תגידו לי איפה!) משלושה רכיבים בלבד. מרסקים פתי בר ומכניסים לכוס שקופה, מעל זה שטוזים מוקצף, עוד שכבת פתי בר, עוד שטוזים ובסוף דובדבנים מגולענים. הקטנים לא הסכימו שאגע במעדן, למבוגרים הכנתי את אותו הדבר, כשהמעדן מעורבב עם שלוש כפות גבינה 9%.
3. "מטאטא" גבינה
אם המנה הזו היא לא אחד הדברים החמודים שראיתם אז אני לא יודעת מה כן. במתכון המקורי מקלפים מוצרלה, לטעמי קצת מוגזם. פשוט לקחתי פרוסות גבינה צהובה שחתכתי לגודל המתאים ואז המשכתי בחיתוכים בקצה. מגלגלים בקצה בייגלה ארוך וקושרים עם עירית.
קרדיט: onelittleproject
4. חטיפי גבינה
כוס וחצי גבינת צ'דר, 4 כפות חמאה מרוככת, 3/4 כוס קמח, חצי כפית מלח וכף שמנת מתוקה/חלב. מערבבים הכל במעבד מזון ליצירת בצק. משטחים על משטח מקומח, חותכים לרצועות דקיקות ומכניסים לתנור ל-15-12 דקות. הנה המתכון בתמונות
קרדיט: smittenkitchen
5. בורקס ביתי
מחממים את התנור ל-175 מעלות. חותכים בצק עלים למרובעים, מניחים בכל מרובע כף מהתערובת שהכנו מראש (כוס ו-3/4 מוצרלה מגוררת מעורבבת עם ביצה, מלח ופלפל). מרטיבים במים את קצוות הריבוע, מקפלים כל אחד מהריבועים למשולש ומהדקים בקצוות. מברישים עם מעט ביצה ואפשר גם לפזר שומשום. 30 דקות בתנור עד שהבורקסים מזהיבים. הנה המתכון וטיפים
קרדיט: imabima
6. פיתה דרוזית
ילדים אוהבים את זה פשוט. לחם, גבינה, מלפפון. אפשר גם לעשות את זה יפה! מורחים פיתה דרוזית בגבינה לבנה, מניחים מעל פרוסות מלפפון דקות, מגלגלים וחותכים לרצועות.
קרדיט: christinascucina
7. מאק אנד צ'יז
ממיסים בסיר 3 כפות חמאה, מערבבים עם 3 כפות קמח, שתי כוסות חלב וכוס וחצי גבינת צ'דר/צהובה אחרת מגוררת. שופכים את הרוטב על כוס פסטה שהוכנה מראש וצופים בקטנטנים נהנים!
קרדיט: smallwalletbigappetite
8. קרקר גבינה
מחממים תנור מראש ל-175 מעלות. מערבבים 225 גרם גבינת צ'דר מגוררת עם כוס קמח, ארבע כפות חמאה בטמפרטורת החדר וכפית מלח לבצק. מוסיפים בהדרגה מעט מים קרים מאוד עד שהבצק מספיק גמיש (עדיף כמה שפחות מים, אז זהירות). משטחים בין שני ניירות אפיה, חותכים ול-20 דקות לתנור. התהליך המדויק כאן.
קרדיט: craftymorning
9. סירות של ירקות
אמרתי קל להכנה? שיקרתי. אבל זה כל כך יפה שבתמונה שאולי שווה להשקיע. מקלפים מלפפון, חותכים לפרוסות, מוציאים מכל פרוסה מעט מהגרעינים עם כפית של מלון, מזלפים גבינת שמנת (פשוטה, אין מצב שילדים יאכלו גבינה כה מתובלת כמו במתכון המקורי) ותוקעים חצי עגבנית שרי תמר.
קרדיט: erecipecards
10. פיצה ביתית
מאז שקרן, אחותי המהממת, לימדה אותי להכין פיצה בבית-יש ארוחת ערב כזו לפחות פעם בשבוע. בצק לשתי פיצות מורכב מ-4 כוסות קמח, כפית מלח, כפית סוכר, כפית שמרים, 2 כפות שמן זית וכוס וקצת מים. מערבבים הכל ומניחים לשעה לתפוח. עצלנית כמוני משתמשת לפעמים ברוטב פיצה קנוי ומעל זה מניחה פרוסות גבינת "עמק", אבל אפשר גם לשים מוצרלה מגוררת. לרוטב פיצה של קרן מרסקים בבלנדר שתי עגבניות, צרור בזיליקום, שמן זית, מלח ופלפל.
11. מיני פנקייק
מערבבים שתי כפות קמח, מעדן שטוזים וניל מוקצף וביצה, מטגנים במחבת משומנת ובתיאבון! והנה עוד מתכוני פנקייקים שתמיד עובדים.
12. "ביסים" של ברוקולי וגבינה
כל מה שצריך זה שתי כוסות ברוקולי מאודה/מבושל וחתוך, כוס גבינת צ'דר, 10 קרקרים מרוסקים וביצה. מערבבים הכל ומכניסים לתבנית קאפקייקס משומנת. מפזרים מעל עוד שני קרקרים מרוסקים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, ל12-10 דקות.
קרדיט: playpartyplan
13. גבינה בתחפושת
מכירים את הגבינה העגולה הזו בעטיפה האדומה? אז תראו כמה דברים משעשעים אפשר לעשות איתה. הרעיון מפה
קרדיט: eatsamazing
עברתי על חלק מהמתכונים נראה סבבה והגיוני
ראה מקסים, מהיר הכנה, קליל וטעים. מתכוונת להכין לאורחים שאף אחד מהם כבר ילד. בטוחה שיאהבו. חג שמח
נורא מעניין ווו ניראה טעים
ממש נפלא ישר כח