3 ארטיקים מדליקים שתוכלו להכין בבית לילדים | הורים בכיף

3 ארטיקים מדליקים שתוכלו להכין בבית לילדים

28/05/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

ילדים אוכלים ארטיק

חמוטל משלבת את אהבה לארטיקים עם האהבה לערוך ניסויים במטבח

את תחילת הקיץ אצלנו מציינים בכל מיני דרכים. חוץ מהדרכים המוכרות כמו ללכת לים כשעוד לא מספיק חם, לדרוש לישון באוהל בסלון גם כשעוד לא חופש וכן הלאה, הילדים מחכים כל הסתיו והחורף לרגע שנכריז שנפתחה עונת הארטיקים הביתיים.

ארטיק ביתי הוא ההתמחות המשפחתית שלנו. במקום לקנות המון ארטיקים תעשייתיים שפחות טעימים לנו (ולמען האמת גם קצת גדולים מדי בשביל הילדים שלנו, שאף פעם לא מספיקים לגמור לאכול אותם לפני שהם נמסים לגמרי), אנחנו משלבים את האהבה לארטיק עם האהבה להיכנס למטבח ולערוך ניסויים, ויוצרים כל מיני ארטיקים יפים וטעימים במתקן פלסטיק ביתי שקנינו לפני שנים.
מה בתפריט הביתי?

ארטיק קרח עם סוכריות

ארטיק קרח ממיץ הוא הטריק הכי פשוט ומובן מאליו. כשאנחנו רוצים לגוון אנחנו מוסיפים לו סוכריות קטנות, שכיף להיתקל בהן תוך כדי אכילה.

מרכיבים:
שתי כוסות מיץ שהוכן מתרכיז/מיץ קנוי/קולה
סוכריות קטנות (אבל לא קטנות מדי) לקישוט עוגה (אופציונאלי).

הכנה:
מוסיפים את הסוכריות לכוסות המיץ. יוצקים את המיץ לתבניות הארטיק, מכניסים לכל תבנית את מקל הארטיק המצורף ומכניסים למקפיא.

ארטיק פירות

את הארטיק הזה אפשר להכין בגרסאות שונות, בהתאם למה שיש בבית.

הגרסה הפשוטה
מרכיבים:
שתי כוסות מיץ שהוכן מתרכיז על פי הטעם
פירות חתוכים לקוביות קטנות

הכנה:
יוצקים כף מהפירות החתוכים לתוך כל תבנית ארטיק. ממלאים את התבנית כמעט עד לשפה במיץ המוכן, מכניסים פנימה את המקל שהוא חלק מהתבנית ושולחים להקפאה.

גרסת המילקשייק

מרכיבים:
מילקשייק בננה שהוכן במקום מכוס חלב קר ובננה מעוכה
פרוסות בננה/קיווי/תפוח/אפרסק.

הכנה:
ממלאים את התבניות בפירות ויוצקים מעליהן את המילקשייק. מכניסים לכל תבנית מקל ארטיק ומקפיאים.

ארטיק שוקולד מהמם

מרכיבים:
קופסת שמנת מתוקה להקצפה
שלוש כפות ממרח שוקולד
תוספת אפשרית: שבבי שוקולד

הכנה:
מבשלים על אש קטנה את השמנת עם השוקולד, עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה. ממתינים מעט עד שמתקרר ויוצקים לתוך תבניות הארטיק. מי שרוצה, יכול להוסיף בשלב הזה את שבבי השוקולד, אבל זה לא הכרחי כי התערובת מתוקה ועשירה מאוד גם בלעדיהם. מכניסים לכל תבנית מקל ארטיק ומקפיאים.
הערה: התוצאה היא ארטיקים מתוקים וכבדים מאוד. אפשר להמיר שליש מכמות השמנת המתוקה בחלב רגיל, ליצירת ארטיק קליל יותר.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


1 + = 2

יש לעשות את הפעולת חשבון