3 דרכים לבלף לקטנטנים באוכל | הורים בכיף

3 דרכים לבלף לקטנטנים באוכל

01/04/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

אם יש מקום שבו אנחנו מבלפים יותר מכל את הילדים שלנו, הוא שולחן האוכל. לכל מי מוכן להודות, לפחות בפני עצמו, שהוא מבלף, הנה 3 מתכונים:

אני מההורים שלא משקרים לילדים שלהם אף פעם. אף פעם. כשאני אומר להם בתום ההשכבה שאני חוזר עוד מעט לשיר להם עוד קצת, אני מתכוון לזה לגמרי, רק לא מציין כמה מעט העוד מעט הזה. גם כשאני אומר להם שנגמר השוקולד בבית אני אמיתי לחלוטין ובטח ובטח שכשאני מציין שכבר חושך ולכן כל החנויות סגורות ואי אפשר לנסוע לקנות עוד.

כי הורים לא משקרים לילדים שלהם. אף פעם. אנחנו רק מעקמים קצת את המציאות כדי שיהיה להם נוח יותר להתמודד איתה (עוד שקר, האמת היא שאנחנו מעקמים קצת את המציאות כדי שלנו יהיה יותר נוח להתמודד איתם…). אז אנחנו מתווכים להם תאונות דרכים כשאנחנו מדברים רק על המכוניות שהיו מעורבות, עוברים לאנגלית בשיחות על המצב הביטחוני, ובאופן כללי משתדלים שלא להזכיר את התוכנית של אילנה דיין על ארז אפרתי כדי לא לתת לו במה.

אבל אם יש מקום שבו אנחנו מבלפים יותר מכל את הילדים שלנו, הוא שולחן האוכל. למה? כי נבטים זה ממש טעים חמודי תנסה. ולא זה לא רקוב, זה דבש. ואתה צריך לאכול כדי להיות חזק ושיהיה לך כוח. אבל אלו עוד בקטנה. לאלו מאיתנו שיודעים לבשל יש שקרים גדולים בהרבה. אנחנו קוראים להם קציצות בשר למרות שהן עשויות מהרבה ירקות וקצת בשר, אנחנו קוראים לזה צ'יפס למרות שזה יצא הרגע מהתנור, אנחנו מערבבים בפנים שיבולת שועל או אורז או פחמימה או חלבון או רק-עוד-מרכיב-מזון-אחד-פור-דה-לאב-אוף-גאד.

האמת היא שאנחנו חבורת לחוצים שמתים מפחד שהילדים שלנו יעברו את ביקורת פולניה ויכשלו. למרות שבתכל'ס הם אוכלים טוב. אפילו שזה לא בדיוק התפריט של ההיא מהטלוויזיה. והחלק הכי גרוע, אנחנו יודעים את זה. ואנחנו ממשיכים.

אז לכל מי מוכן להודות, לפחות בפני עצמו, שהוא מבלף, הנה 3 מתכונים:

לבלף את סרבני הפחמימות: חביתת אורז.
כמובן שלא צריך לקרוא לה כך. מבחינת כל הצדדים המעורבים מדובר בחביתה רגילה לכל דבר וכל ניסיון לחשוף את התרמית יכול בקלות להבלם בהרמת כתפיים מתממת היות וגרגירי האורז, אם מכינים כראוי כמעט בלתי מורגשים בחביתה.

מצרכים:

ביצה
4 כפות חלב
4 כפות אורז מוכן, טרי
מעט מלח
אופציונלי – חצי כפית שום כתוש.

אופן הכנה:

• מערבבים היטב את האורז עם החלב, המלח והשום ומכניסים למיקרו למשך 2-3 דקות.
• נותנים לתערובת להתקרר מעט ומערבבים פנימה את הביצה.
• מטגנים כחביתה רגילה.

לבלף את סרבני הירקות: לחמניית גזר.

לחמניות מתקתקות וכתמתמות מבצק רך ונעים למאכל גם לתינוקות. איש לא יחשוד לעולם בהמצאות ירק בלחמניה הבלתי מזיקה הזו. עובד גם עם סלק אגב.

מצרכים:

3 כוסות קמח
כוס מים חמימים
כף גדושה שמרים יבשים
50 מ"ל שמן
4 גזרים אפויים, מרוסקים במעבד מזון לעיסה.
כף סוכר חום
חצי כפית מלח.

אופן הכנה:

• ממיסים את השמרים במים החמימים.
• לשים את כל החומרים לעיסה (רצוי לתת למערבל לעשות את העבודה עבורכם) במשך 10-20 דקות.
• נותנים לבצק לתפוס במשך שעה ומוציאים את האוויר.
• מחממים תנור ל170 מעלות.
• על תבנית מרופדת בנייר אפייה צרים לחמניות קטנות (יתפחו לפי שניים מגודלן).
• מברישים בביצה ומניחים מכוסה להתפחה שנייה.
• כעבור חצי שעה מכניסים לתנור עד שמזהיב (משתנה בהתאם לגודל הלחמניות שלכם).

לבלף את סרבני הפירות: קינוח מהמם.
מחביאים כל פרי שהוא מתחת לתלולית קטנה של קצפת לא ממותקת עם מעט דבש בריא ושקדים קלויים. טעיממממם.

מצרכים:

שני פירות.
עשירית מיכל קצפת (38% במחיר מפוקח. רק אומר).
מעט דבש
שקדים או בוטנים קלויים וקצוצים.

אופן הכנה:

• חותכים את הפירות בצורה מסודרת ויפה על צלחת.
• מקציפים את השמנת ומפזרים בצורה נעימה לעין על הפירות.
• מזלפים דבש ומפזרים את השקדים או הבוטנים.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


9 − 4 =

יש לעשות את הפעולת חשבון