3 שייקים מדהימים לימים חמים עם הקטנטנים | הורים בכיף

3 שייקים מדהימים לימים חמים עם הקטנטנים

07/06/2015
מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

עומרי מוליך אתכם צעד אחר צעד בדרך להגיע לשלושה משקאות רעננים לקטנטנים

כשאנחנו מדברים על מזון בריא, או בריאותי, אנחנו מדמיינים לעצמנו משהו שאולי פעם היה טעים, אבל איפה שהוא בדרך כפו עליו להיות משהו אחר ועכשיו הוא מעין פשרה. יחד עם זאת, לעיתים רחוקות, אנחנו נתקלים בדבר מה שאפילו שהוא בריא, הוא גם באמת באמת טעים.

שייק פירות הוא דוגמא מצויינת לעניין. הוא בריא, מכיל את הטעמים המועדפים על כל כאחד באופן ספציפי, ואם גם יודעים להכין אותו כמו שצריך, אפילו כיף לשתות אותו. וכאן מתחילה הבעיה, יש אינספור דרכים לטעות בהכנת השייק המושלם, ההוא עם המרקם החלק והשפיץ הקטן ששנשאר למעלה אחרי שמוזגים.
היום, נלך צעד אחר צעד בדרך להגיע לאותו משקה מרענן ואפילו ניתן כמה הצעות שתוכלו בעזרתן לארח בימי הקיץ החמים ולזכות למחמאות מכל מי שיטעם. נתחיל.

להכין מראש –
1. פירות. אשר חתכתם והקפאתם לפחות ערב קודם. אם מדובר בפירות עם קליפה חצי קשה (כמו תפוח, אגס או אפרסק), כדאי לקלף אותם קודם.
2. בלנדר טוב. אבל באמת טוב. הפירות עצמם הם בדרך כלל לא אתגר משמעותי עבור בלנדרים טובים באמת (פרט לתותים, הם מתנהגים כמו קוביות קרח ובשבילם צריך בלנדרים מיוחדים שיודעים לטחון גם קרח).
3. נוזלי בסיס. כל נוזל עם טעם בעצם. זה יכול להיות מיצים שונים, חלב, משקה יופלה שבו נשתמש באחת הדוגמאות, וודקה אם אתם בגיל הנכון או כל דבר אחר.
4. מי סוכר. מי הסוכר נועדו להמתקה ושליטה בטעם. מכינים אותם כאשר ממיסים כמות מסויימת של סוכר באותה כמות של מים חמים (למשל חצי כוס סוכר בחצי כוס מים). לא חייבים אגב, אפשר גם דבש. וטעים גם בלי.

יום הכנת השייק הגיע והזמן לבדוק את הכישורים שלנו בתחום מתקרב.

• מקמו את הבלנדר שלכם במרכז השיש במקום בו יהיה קל לאחוז בו ולהפעיל אותו.
• מלאו אותו בפירות שבחרתם. כמה זו תמיד סוגיה מתעתעת היות וזה תמיד נראה לא מספיק. המנה הנכונה היא בערך מנה הגשה של שני פירות. (שני מנגו אחד, שתי פרוסות מלון, קערה של תותים וכו'). למרות שגם אם תכינו יותר, סביר שיהיה מי שישתה.
• מלאו את הבלנדר בבסיס שבחרתם. כמה? חצי סנטימטר מתחת לגובה הפירות היא הכמות הנכונה.
• אם אתם יודעים כמה מי סוכר אתם אוהבים, אפשר לתת שפריץ פנימה עכשיו.
• סגרו את המכסה והפעילו את הבלנדר בפולסים של 20 שניות. לפעמים יראה כאילו נוצר כיס אוויר והבלנדר מסתובב על ריק מאחר וחסר נוזל. לפני שאתם מוסיפים נוזל, נסו להפסיק את פעולת הבלנדר, להרים אותו מהבסיס ולנער אותו מספר פעמים לפני שמפעילים אותו שוב. הוספת נוזלים היא המוצא האחרון היות ותדלל את השייק.
• המשקה מוכן כאשר נוצרת במרכז הבלנדר מערבולת מושלמת וחלקה שלא מופרעת על ידי חתיכות פרי שקופצות מידי פעם.
• כשמגיעים לנקודה הזו יש להפסיק את פעולת הבלנדר. קחו בחשבון שתוך כדי הפעלה קורים שני תהליכים נוספים במקביל. האחד הוא הקצפה של המשקה, אנחנו רוצים כמה שפחות מזה. השני הוא המשך ההמסה של הפירות שהופכים את המשקה בחזרה לנוזלי.
• מזגו לכוסות, שימו קש ואיזה עלה נענע לקישוט והגישו מהר ככל הניתן.
• כדאי להגיש כד קטן עם מי סוכר במידה ולא המתקתם מראש.

כמה מתכונים:

מנגו בננה ומלון, דבש וקינמון:
תודו שתמיד רציתם לנסות. פשוט כמו השיר, שימו את הפירות בכמויות שוות בבלנדר, הוסיפו שתי כפות דבש ורבע כפית קינמון. מומלץ להשתמש בבסיס של חלב אבל אם אתם לא בעניין, גם מיץ מנגו יעשה עבודה טובה.

תות ושוקולד לבן:
שייק מושחת משהו המייצר טעם עדיין ונעים. מלאו את הבלנדר בתותים, הוסיפו 6 קוביות שוקולד לבן לכל מנת שייק והשתמשו בבסיס של משקה יופלה תות. המתקה לרוב לא תהיה הכרחית, אך זה בכפוף לחמצמצות התותים בהם השתמשתם.

אפרסק, מנגו ופסיפלורה:
אפרסק מקולף ומנגו בתוספת פסיפלורה (ללא גרעינים אם אפשר) קפואה על בסיס תפוזים. אם לא בא לכם להתעסק עם הפסיפלורה, אפשר להשתמש פשוט במיץ פסיפלורה כבסיס.

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


− 6 = 1

יש לעשות את הפעולת חשבון