9 מנות לארוחה קרה, שהילדים שלכם יאהבו | הורים בכיף

9 מנות לארוחה קרה, שהילדים שלכם יאהבו

החודש החם בשנה כבר מאחורינו, אבל הטמפרטורה והלחות עוד לא לקחו חופש. לנשנש משהו קר ומתוק זה לא בעיה, אבל אפשר להרכיב ארוחה שלמה על בסיס אוכל קר וסופר טעים. אז.. לא צריך להדליק את התנור, הנה ההצעות שלנו לארוחה כזו. נאם נאם נאם!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. איטליה זה קר

זה יכול להיות פשוט מאוד או מורכב יותר, תלוי מה הילדים שלכם מסכימים לאכול בסלט הפסטה שלהם. אצלי למשל, סלט ש"יעבור", יכלול פסטה, תירס, זיתים ירוקים, גבינה צהובה וקצת שמן זית. אצלכם אוכלים גם ברוקולי, פלפל ועגבניות? הנה מתכון מעולה.
סלט פסטה
קרדיט: savingdessert

2. יש לי פתיתים בסלט

הילדים שלכם מעדיפים דווקא פתיתים? או אורז? או קינואה? (ספרו לי דחוף איך זה קרה) על אותו עקרון אפשר להכין סלט עם אחד הרכיבים האלה במקום הפסטה.
סלט פסטה
תמונה: thebakerbee

3. מרק מלפפונים

בערך כמו שהופתעתי שילדים שאוכלים מעט מאוד דברים יאכלו דווקא ברוקולי, ככה נדהמתי שילדים אוהבים מרק מלפפונים. כל מה שצריך זה להכניס למעבד מזון מלפפונים, יוגורט, מיץ לימון שמן זית ותבלינים. הנה המתכון המלא
מרק

קרדיט: itsyummi

4. ירוק בעיניים

שייק הוא תמיד הזדמנות להחביא מהילדים מרכיבים שבד"כ הם מסרבים להם. בשייק הזה למשל יש תרד ומלפפון (אבל גם תפוח, אננס, בננה וחלב).
שייק בכוס
קרדיט: feedingmykid

5. רול אביבי

דפי אורז ממולאים הם הגרסה הבריאה לאגרולים המוכרים. נכון, זה לא קריספי, אבל יש להם את הקטע שלהם. טובלים כל דף במים, ממלאים בירקות חתוכים דק שהילדים אוהבים ומגלגלים. מלבד ירקות אפשר להוסיף כיד הדמיון חביתה, גבינה צהובה ועוד. בסרטון הזה תוכלו לראות את דרך ההכנה.
אוכל
קרדיט: popsugar

6. נודלס בחמאת בוטנים

במידה והקטנטנים שלכם לא אלרגיים לחמאת בוטנים, קבלו מתכון מנצח! מכינים אטריות אורז, נודלס או אפילו ספגטי רגיל. מערבבים בבלנדר חמאת בוטנים, סויה, חומץ אורז, סוכר חום, שמן קוקוס, ג'ינג'ר ושום. שופכים על הנודלס, מערבבים ומקררים. המידות המדויקות כאן
אוכל
קרדיט: tablefortwoblog

7. טווס מלכותי

חומוס וירקות מעולם לא נראו מגרים יותר. פשוט סדרו אותם כמו בתמונה (את החומוס יוצקים מתוך שקית שגזרתם קצה אחד שלה) ותראו איך הילדים מתלהבים פתאום מגזר, פלפל ומלפפונים.
אוכל בצלחת
קרדיט: feedingmykid

8. מרק עגבניה

כמי שמתים על קטשופ, החיבור של ילדים למרק עגבניות קר, הידוע גם בשם גספצ'ו, הוא לגמרי טבעי. תראו כמה פשוט המתכון: טוחנים בבלנדר 6-5 עגבניות, פלפל אדום, שתי שיני שום, חתיכת באגט באורך 5 ס"מ, רבע כוס שמן זית, קצת מלח ופלפל ושתי כפות חומץ בן יין. מכניסים לשעה לפחות למקרר לפני ההגשה.
מרק
קרדיט: Doitdelicious

9. מנגו וניל מרענן

ל-3-2 קרטיבים: מבלנדרים 2 גביעי שטוזים עם חצי כוס קוביות מנגו ושליש כוס מיץ תפוזים. מכניסים לתבניות קרטיב ומקפיאים. מממ… אולי בעצם כבר שווה להכין כמות כפולה :)

 

ארטיק יפופלה ומנגו

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


− 1 = 3

יש לעשות את הפעולת חשבון