9 מתכונים עם דבש – ללקק את האצבעות! | הורים בכיף

9 מתכונים עם דבש – ללקק את האצבעות!

דבש בא טוב עם התפוח המסורתי. אבל גם עם פקאנים וגם עם בננות וגם עם סלט פירות ו... עם מה לא, בעצם?! אומרים שהדבורים נכחדות, אז בואו ננצל את הטעם הנפלא הזה במנות שקשה (לא רק לילדים) לסרב להן. ושתהיה שנה דבש!

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. אגסים ממולאים

מתכון קליל, בריא וכיפי: חוצים שני אגסים גדולים, מניחים על נייר אפיה ומרוקנים את הגרעינים עם כפית. מפזרים עליהם 1/4 כפית קינמון, 1/4 כוס אגוזי מלך שבורים ומטפטפים 2 כפיות דבש. אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות והאגסים מוכנים! אפשר גם להשתמש באגוזים טחונים שמערבבים מראש עם הדבש.

Pear

קרדיט: skinnytaste

 

2. בננה מקורמלת בדבש ותות

מתכון קליל ומשגע! מטגנים פרוסות בננה (בעובי של כסנטימטר) במעט שמן קוקוס/זית. מורידים מהאש ושופכים למחבת כף דבש שערבבתם מראש עם כף מים. מניחים על צלחת ומגישים עם שטוזים תות מוקצף. ההשראה מכאן.

ShtuzB

ShtuzB2

3. פאדג' חמאת בוטנים ודבש

קלי קלות של מתכון: מערבבים כוס וחצי שקדיה עם רבע כוס ועוד כף דבש, חצי כפית תמצית וניל וחצי כוס שמן קוקוס, קצת מלח גס ו-2/3 כוס שקדים שבורים לחתיכות קטנטנות. שופכים לתבנית קאפקייקס, מקפיאים ל-20-15 דקות עד שהכל מתייצב ואפשר לאכול! תזכרו רק להחזיר למקרר את השאריות, כי הפאדג' נמס בטמפרטורת החדר.

Fudge

קרדיט: paleorunningmomma

5. פרנץ' תות

לחם מטוגן עם טוויסט של טעם: מערבבים ביצה עם חצי כפית דבש ו-3 כפיות של שטוזים תות מוקצף. הערבוב צריך להיות יסודי עם מזלג או שאפשר גם להשתמש בבלנדר מוט. טובלים לחם בבלילה, מטגנים וטורפים!

ShtuzBread

6. שימורי אפרסקים ביתיים

כל מה שצריך כדי להכין אפרסקים משומרים בבית זה דבש, לימון ואפרסקים כמובן. כל השלבים מופיעים כאן בתמונות. נראה מעולה!

Peach

קרדיט: happymoneysaver

6. סלט פירות בלימון ודבש

לכו על הפירות שאתם אוהבים, תוסיפו רבע כוס דבש, מיץ מלימון שלם פלוס גרידה מהקליפה ושפריץ קטן של מיץ תפוזים – וקיבלתם סלט פירות משודרג וסופר טעים.

Fruit salad

קרדיט: domesticallycreative

7. שיבולת שועל בחמאת בוטנים ודבש

מערבבים היטב בצנצנת חצי כוס קוואקר עם כפית זרעי צ'יה, רבע כפית קינמון, חצי כוס חלב רגיל / חלב שקדים וכפית סירופ מייפל. מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים ומערבבים קלות. מכניסים ל-6 שעות/לילה למקרר לספיגת טעמים. פותחים את הצנצנת ומוסיפים פרוסות מחצי בננה. בתיאבון!

Quaker

קרדיט: deliciouslittlebites

8. חמאת דבש

שחיתות, מה יש לומר… אני מכירה לא מעט אנשים שאוכלים את הטוסט עם הדבש שלהם בתוספת חמאה, אז כל מה שצריך לעשות זה פשוט לערבב טוב-טוב את שניהם מראש: כוס חמאה בטמפ' החדר עם רבע כוס דבש. הטוסט יודה לכם.

Honey_butter

קרדיט: afamilyfeast

9. פקאן בדבש

לא יאומן כמה קל להכין פקאנים "מסוכרים" טבעיים. מחממים בסיר 2 כוסות פקאן מעורבב עם רבע כוס דבש. ברגע שהדבש מבעבע מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כל 10 שניות במשך 10 דקות עד שהפקאנים מצופים היטב. מניחים אותם מופרדים אחד מהשני על נייר פרגמנט ומשאירים ל-24 שעות להתייבש. מתאים כמובן רק לילדים שאוכלים כבר אגוזים.

Peacan

קרדיט: melaniecooks

 

*** אגוזים ושקדים אסורים להגשה לילדים עד גיל 5. בהתאם לתקנות בריאות הציבור

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


5 − = 4

יש לעשות את הפעולת חשבון