9 מתכוני מלון שיבואו לכם בול הקיץ | הורים בכיף

9 מתכוני מלון שיבואו לכם בול הקיץ

הקיץ הנוכחי מספק לנו (חוץ מטמפרטורות לא הגיוניות) מלונים כתומים, מתוקים ומעולים. אפשר להכין איתם הרבה מתכונים כיפיים שמתאימים בול לקיץ, והנה תשעה מהם:

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

 

  1. מלון פורח

חותכים את כיפת המלון ומניחים בצד לשימוש אחר (נגיד, למתכון מספר 4) מוציאים את הגרעינים מהמלון הנותר, מסירים את הקליפה ויוצרים רצועות בעזרת קולפן גזר פשוט. את הרצועות מגלגלים לפרחים וממלאים בשטוזים מוקצף.

Shtuz

 

2. סוכריות מלוניות

טוב לא תאמינו כמה קל להכין סוכריות גומי! מרתיחים בסיר 1/4 כוס מים עם 3 כוסות של מלון חתוך לקוביות, עד שהכל מתחמם. מורידים מהאש ומוסיפים 4-3 כפות דבש. מכניסים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים 1/4 כוס ג'לטין מומס ומעבדים. ממלאים תבניות מסיליקון בתערובת המלון, מקפיאים ללפחות 15 דקות (לזירוז התהליך) ואז אפשר להעביר למקרר. ברגע שהג'לי מתייצב ומתקשה, מגישים לילדים והם לא מאמינים שמותר :)

Gummy

קרדיט: deliciousobsessions

3. יש מלון בסלט שלי!

מבשלים 2 כוסות פסטה צדפים (מודדים 2 כוסות לפני הבישול) לפי ההוראות. חותכים חצי מלון לעיגולים קטנים עם כף יעודית ומניחים בקערה. מוסיפים 200 גרם כדורי מיני מוצרלה, 1/4 כוס רצועות מלפפון, 1/4 כוס עלי בזיליקום ואת הפסטה. מחממים במחבת כף שמן ומטגנים 3 שיני שום כתושות.  מוסיפים כפית וחצי פלפל חריף , כפית זרעי שומר ומורידים מהאש לקערית. מוסיפים לקערית 2 כפות שמן, חצי כוס חומץ בן יין, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור. מערבבים את הרוטב ואז שופכים על הסלט. מערבבים ומגישים לאחר שהתקרר חצי שעה במקרר. **לילדים מכינים קערת סלט ללא הרוטב החרפרף ומתבלים בשמן זית לימון ומלח.

Salad

קרדיט: rhubarbandcod

4. גלידת מלון מ-2 רכיבים בלבד!

מקפיאים חתיכות מרבע מלון ובננה למשך לילה, מוציאים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים במהירות גבוהה, מעבירים לקערות גלידה ואוכלים מיד.

IceCream

קרדיט: elephantasticvegan

5. מרק קייצי ושטוזי

זוכרים את כיפת המלון מהמתכון הראשון? קוטמים את הקצה שלה כדי שתוכל לשמש כקערה. מוציאים עיגולים מבשר המלון בעזרת כף יעודית, ממלאים במשקה שטוזים, מניחים את כדורי המלון בעדינות ולבריאות!

ShtuzTut

6. מלון שט

תראו כמה יפה הסירה הזו: בסיס ממלון, חרטום מ-3 פרוסות קיווי, שלושה שיפודים עם מפרש אננס ודגל מאבטיח/תפוח.

Boat

קרדיט: taste

7. חטיף מלון

גם מלון מיובש אפשר להכין בקלות. מניחים פרוסות דקות מחצי מלון מעל משטח סיליקון שנמצא בתחתית תבנית. מכניסים לתנור לשעתיים שלוש, לתנור שחומם מראש ל-85 מעלות והופכים כל 45 דקות. תזכרו ליהנות מהמלון בתוך כמה ימים (אם לא יחוסל במיידי…), כי אין בו חומרים משמרים.

Dry

קרדיט: popsugar

8. פירות פורחים

חותכים פרוסות ממלון ומאבטיח ויוצרים פרחים בעזרת חותכן עוגיות. יוצרים עיגולים בעזרת כף יעודית, מצליבים בין הצבעים ומשפדים.

Flowers

קרדיט: bakersroyale

9. פרושי

כדי להכין סושי פירות צבעוני, תצטרכו אורז לסושי שתכינו ע"פ ההוראות, דפי סויה צבעוניים, פירות רעננים וקדימה לגלגל! הוראות בתמונות כאן.

Frushi

קרדיט: jamonkey

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


8 + = 13

יש לעשות את הפעולת חשבון