9 מתכוני לביבות שעושים ניסים! | הורים בכיף

9 מתכוני לביבות שעושים ניסים!

גם אם הילדים שלכם לא חובבי ירקות גדולים, יהיה קשה להם לעמוד בפני הלביבות המשגעות האלה. ולראות את הבת שלי אוכלת קישואים זה לגמרי נס. את הלביבות, ה"פינגר פוד" האולטימטיבי, אפשר כמובן להכין לקטנטנים גם בימי חול- ולאפות בתנור במקום לטגן במחבת. אפשר לנסות מגוון וריאציות עם ירקות שיש בבית ואם תעדיפו מתכון, אספתי כמה מוצלחים במיוחד. אה. וחנוכה הוא רק תירוץ :)

מדד שטוזים
דרגו את הכתבה:

1. תירס חם

ילדים אוהבים תירס בכל צורה, בטח ובטח כשהוא מגיע בלביבה. מערבבים חצי כוס קמח חיטה עם שליש כוס קמח, כפית מלח וחצי כפית אבקת אפיה. מוסיפים חצי כוס חלב ששקשקתם בו ביצה. אחרי הערבוב מוסיפים 2 כוסות של גרעיני תירס טרי/פחית תירס ומטגנים את התערובת במחבת משומנת.

פשטידת תירס

קרדיט: keyingredient

2. פעם תות התלבלב בטעות

מערבבים בקערה 3/4 כוס קמח עם כפית אבקת אפיה. מוסיפים 50 מ"ל רסק תפוחים, מעדן שטוזים תות מוקצף וקוביות קטנות מחצי תפוח מקולף. חובבי המתוק יכולים להוסיף 2 כפיות סוכר. מערבבים הכל ולמחבת!

תותים, מעדן, תפווחים חתוכים וקציצות תפוחים

 

3. דון קישוא

מניחים במסננת מעל קערה קישואים שגירדתם בפומפיה (4 כוסות), מפזרים מלח, מניחים ל-10 דקות וסוחטים מהמים. מוסיפים 2/3 כוס קמח, 2 ביצים, 1/3 כוס בצל ירוק חתוך (לילדים אני עושה בלי), 1/4 כפית מלח וקצת פלפל שחור. מערבבים ולמחבת.

פשטידות קישוא וזוקיני

קרדיט: justataste

4. בשבילי? ברוקולי

ברוקולי הוא הפייבוריט שלי בלביבות ויש מצב שאחרי שהילדים שלכם יאכלו את הלביבות האלה, המצב יהיה כך גם אצלכם. מערבבים במעבד מזון ברוקולי, ביצה, חצי בצל, 2 כפיות שום כתוש, 1/3 כוס פרמזן, 1/3 כוס קמח, כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור. אפשר במחבת ואפשר בתנור. המתכון המלא כאן

פשטידות ברוקולי עם גבינה מגורדת

קרדיט: cafedelites

5. לא רק בהאלווין

ללביבות דלעת פרמזן שוות, מערבבים כוס ורבע דלעת מגוררת, 4 כפות קמח, ביצה גדולה, 2 כפות חלב, 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת, כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח וקצת פלפל שחור. מטגנים במחבת!

לביבות דלעת עם פרמז'ן

קרדיט: rasamalaysia

6. אמא אדמה

קצת אחרת מלביבות תפוחי האדמה הבנאליות וקטנטנים מתים עליהן. לוקחים פירה תפוח אדמה, מכינים צורות של לביבות, טובלים כל אחת בקערית קמח עם קצת מלח ופלפל ומטגנים! הנה המתכון המדויק

לביבות תפוח אדמה

קרדיט: completerecipes

7. ג'ק ולביבות האפונים

הנה מתכון שאני הולכת להכין מחר בערב: 3 כוסות אפונה (קפואה שהפשרתם), 3 ביצים, כוס וחצי קמח תופח, בצל קצוץ, 1/3 כוס גבינת פטה, 2 כפות פטרוזיליה. מעבדים הכל במעבד מזון ולמחבת.

פשטידת אפונה

קרדיט: feedingfinn

8. דלורית נסיכת הירקות

אם הכותרת הזו אומרת לכם משהו, אנחנו מאותו העשור. תנחומיי :) אבל תוכלו להכין לביבות דלורית מעלפות, מ-5 כוסות דלורית מגוררת, 2/3 כוס קמח, 2 ביצים גדולות וכפית וחצי מרווה טחונה. מערבבים הכל ולמחבת.

פשטידת דלורית

קרדיט: justataste

9. פופאי, מאחוריך

לביבות תרד וגבינה שאי אפשר להפסיק לאכול, מכינים כך: 2 כוסות גבינת ריקוטה, 3 ביצים, 3/4 כוס פרמזן מגוררת, כוס פירורי פנקו, 3 כוסות תרד טרי חתוך דק, מלח ופלפל. מערבבים הכל ולמחבת.

לביבות תרד וגבינה

בתאבון :)

דרגו את הכתבה:

השאירו תגובה


9 − = 7

יש לעשות את הפעולת חשבון